Tippek: hogyan utazz inkontinenciával

Hogyan utazz inkontinenciaval

Noha a nyárnak vége, az utazások és kirándulások ideje korántsem járt le. Én szívesen húzom fel a túrabakancsot és veszem a nyakamba az aranyló erdőt egy derűs őszi napon is. A lehulló levelek nesze és az avar illata mesés hangulatot áraszt.

Sokaknak azonban nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust…

Igen, vannak, akiknek luxusnak számít egy kiadós kirándulás a közeli erdőben, mert inkontinenciával nem lehetnek nagy elvárásaik. Már a postára elmenni és kényelmetlen, nemhogy többórás túrára menni a Mátrába vagy a Bükkbe.

Belegondolni is kellemetlen.

És akkor az utazásról, nyaralásról még szó sem esett. Ugye, milyen jó lenne repülőre ülni és átszelni a tengereket úgy, hogy nem jár minden gondolatod a mosdó körül?

Inkontinenciával elhagyni az otthon kényelmét…

…kemény vállalkozás.

De ez nem jelenti azt, hogy kivitelezhetetlen. Bár az utazás és a nyaralás gondos és aprólékos tervezést igényel, egyáltalán nem kell lemondanod róla az inkontinencia miatt. Olvasd el a következő tippeket, hiszen még egy őszeleji nyaralást igazán megérdemelnél.

1. Ha előretervezel, tudod szabályozni az inkontinenciát 

Mivel elengedhetetlen a mosdó közelsége, érdemes olyan utazási módot választanod, ahol van lehetőséged kimenni a mellékhelyiségbe. Akár egy hétvégi autóbusz-kirándulást is betervezhetsz, ha megbizonyosodsz róla, hogy a buszban van vécé.

Vannak olyan utazások, ahol előre le lehet foglalni az ülést, így kiválaszthatod azt, amelyik a legközelebb esik a mosdóhoz – mint a vonatokon, a repülőn vagy egyes hosszabb, buszos utak esetén. Ha erre nincs lehetőség, az elsők között érkezve akkor is befoglalhatod a legjobb helyet.

Az autós utazások már valamivel macerásabbak, hiszen az autópályán száguldva nem mindig akad lehetőség megállni.Arról nem beszélve, hogy a sok kitérő miatt az utazási idő is meghosszabbodik.

2. Segíthet a kemény, sima felület 

Mi a legrosszabb, ami történhet? Hogy nagyon el kellene már menned a mosdóba, de valamiért nincs rá lehetőséged – például, mert pont befoglalták előtted. Próbáld ki, hogy kemény, sima felületre ülsz. A nyomás segít megakadályozni a szivárgást. Közben finoman hajts végre néhány ismert Kegel-gyakorlatot az extra védelem érdekében.

 3. Figyelj arra is, mit eszel! 

Jólesik egy pohár bor a repülőn, de talán nem a legjobb döntés. Az alkohol bármilyen formája irritálhatja a hólyagot,ami még inkább megkeseríti az utazást. Emellett figyelj az étrendedre és próbáld meg az utazás alatt is tartani. A magas víztartalmú gyümölcsöket, mint a dinnye, szintén érdemes elkerülni, ha nem akarsz kellemetlen helyzetbe csöppenni.

 4. Győződj meg a felszerelések meglétéről 

Sosem tudhatod, mikor lesz szükséged egy pótnadrágra, alsóra vagy épp törlőkendőre. Az intimbetét is mindig legyen kéznél – csak a biztonság kedvéért. Persze a nyaralás alatt is használhatod a Kegel-gyakorlatokat vagy a saját izomstimulációs eszközödet, úgyhogy azt se felejtsd otthon.

 5. Vedd át az irányítást! 

A leghatékonyabb tipp mind közül: vedd át az irányítást újra a hólyagod felett. A medencefenék-gyakorlatoknak köszönhetően – kinél rövidebb, kinél hosszabb időn belül – mérséklődhetnek a szivárgások.

Még hatékonyabb, ha izomstimulációs eszközödet is rendszeresen használod.Csak napi 20 percet vesz igénybe a program, de jelentősen meg tudja könnyíteni az életedet. Főleg, mivel az intimtorna esetén nehéz megmondani, hogy megfelelően végzed a gyakorlatokat vagy sem. Más izmoknál könnyebb, mivel azok külsőleg is látszanak.

Ezért javasolják az Kegel8- és a TensCare-gépek rendszeres használatát  ,mert ezek ott fejtik ki hatásukat, ahol kell. A test természetes elektromos jeleit használják fel, hogy stimulálják a medencefenék-izmokat – mindössze néhány gombnyomással.

Forrás: https://www.kegel8.co.uk/blog/top-tips-travel-bladder-weakness

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...

Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket.  Mivel...
ha nem jön. ababa

Ha nem jön a baba…

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család,...
kGoal, az interaktív kismedencei tréner

Kompakt okoseszköz az intimegészségért: a kGoal edzőtréner

Az új, saját izomerős tréner elérhető az Intimegészség.hu kínálatában!  Megszokhattátok már, hogy számunkra rendkívül fontos a női egészség területén megjelenő...
Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb műszer. Szinte a végtelenségig terhelhető, hatalmas erőkifejtésre képes, és akár egy gyönyörű gyermek kihordására is...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!