Tippek: hogyan utazz inkontinenciával

Hogyan utazz inkontinenciaval

Noha a nyárnak vége, az utazások és kirándulások ideje korántsem járt le. Én szívesen húzom fel a túrabakancsot és veszem a nyakamba az aranyló erdőt egy derűs őszi napon is. A lehulló levelek nesze és az avar illata mesés hangulatot áraszt.

Sokaknak azonban nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust…

Igen, vannak, akiknek luxusnak számít egy kiadós kirándulás a közeli erdőben, mert inkontinenciával nem lehetnek nagy elvárásaik. Már a postára elmenni és kényelmetlen, nemhogy többórás túrára menni a Mátrába vagy a Bükkbe.

Belegondolni is kellemetlen.

És akkor az utazásról, nyaralásról még szó sem esett. Ugye, milyen jó lenne repülőre ülni és átszelni a tengereket úgy, hogy nem jár minden gondolatod a mosdó körül?

Inkontinenciával elhagyni az otthon kényelmét…

…kemény vállalkozás.

De ez nem jelenti azt, hogy kivitelezhetetlen. Bár az utazás és a nyaralás gondos és aprólékos tervezést igényel, egyáltalán nem kell lemondanod róla az inkontinencia miatt. Olvasd el a következő tippeket, hiszen még egy őszeleji nyaralást igazán megérdemelnél.

1. Ha előretervezel, tudod szabályozni az inkontinenciát 

Mivel elengedhetetlen a mosdó közelsége, érdemes olyan utazási módot választanod, ahol van lehetőséged kimenni a mellékhelyiségbe. Akár egy hétvégi autóbusz-kirándulást is betervezhetsz, ha megbizonyosodsz róla, hogy a buszban van vécé.

Vannak olyan utazások, ahol előre le lehet foglalni az ülést, így kiválaszthatod azt, amelyik a legközelebb esik a mosdóhoz – mint a vonatokon, a repülőn vagy egyes hosszabb, buszos utak esetén. Ha erre nincs lehetőség, az elsők között érkezve akkor is befoglalhatod a legjobb helyet.

Az autós utazások már valamivel macerásabbak, hiszen az autópályán száguldva nem mindig akad lehetőség megállni.Arról nem beszélve, hogy a sok kitérő miatt az utazási idő is meghosszabbodik.

2. Segíthet a kemény, sima felület 

Mi a legrosszabb, ami történhet? Hogy nagyon el kellene már menned a mosdóba, de valamiért nincs rá lehetőséged – például, mert pont befoglalták előtted. Próbáld ki, hogy kemény, sima felületre ülsz. A nyomás segít megakadályozni a szivárgást. Közben finoman hajts végre néhány ismert Kegel-gyakorlatot az extra védelem érdekében.

 3. Figyelj arra is, mit eszel! 

Jólesik egy pohár bor a repülőn, de talán nem a legjobb döntés. Az alkohol bármilyen formája irritálhatja a hólyagot,ami még inkább megkeseríti az utazást. Emellett figyelj az étrendedre és próbáld meg az utazás alatt is tartani. A magas víztartalmú gyümölcsöket, mint a dinnye, szintén érdemes elkerülni, ha nem akarsz kellemetlen helyzetbe csöppenni.

 4. Győződj meg a felszerelések meglétéről 

Sosem tudhatod, mikor lesz szükséged egy pótnadrágra, alsóra vagy épp törlőkendőre. Az intimbetét is mindig legyen kéznél – csak a biztonság kedvéért. Persze a nyaralás alatt is használhatod a Kegel-gyakorlatokat vagy a saját izomstimulációs eszközödet, úgyhogy azt se felejtsd otthon.

 5. Vedd át az irányítást! 

A leghatékonyabb tipp mind közül: vedd át az irányítást újra a hólyagod felett. A medencefenék-gyakorlatoknak köszönhetően – kinél rövidebb, kinél hosszabb időn belül – mérséklődhetnek a szivárgások.

Még hatékonyabb, ha izomstimulációs eszközödet is rendszeresen használod.Csak napi 20 percet vesz igénybe a program, de jelentősen meg tudja könnyíteni az életedet. Főleg, mivel az intimtorna esetén nehéz megmondani, hogy megfelelően végzed a gyakorlatokat vagy sem. Más izmoknál könnyebb, mivel azok külsőleg is látszanak.

Ezért javasolják az Kegel8- és a TensCare-gépek rendszeres használatát  ,mert ezek ott fejtik ki hatásukat, ahol kell. A test természetes elektromos jeleit használják fel, hogy stimulálják a medencefenék-izmokat – mindössze néhány gombnyomással.

Forrás: https://www.kegel8.co.uk/blog/top-tips-travel-bladder-weakness

Intimnapló: Egy nő van a lábam között!

Néhány hete írtam arról, hogy mi történt, miután néhány évnyi enyhe...
székletinkontinencia

Székletinkontinencia

A Székletinkontinencia A székletinkontinencia a székletürítés...

Intimnapló: segítség, inkontinenciám van!

34 éves vagyok, amikor írom ezeket a sorokat és inkontinenciabetétet...
kockapesszárium

Mindent a kockapesszáriumokról!

Rendkívül gyakori, hogy a várandósság alatt, vagy a szülést...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!