Noha a nyárnak vége, az utazások és kirándulások ideje korántsem járt le. Én szívesen húzom fel a túrabakancsot és veszem a nyakamba az aranyló erdőt egy derűs őszi napon is. A lehulló levelek nesze és az avar illata mesés hangulatot áraszt.

Sokaknak azonban nem engedhetik meg maguknak ezt a luxust…

Igen, vannak, akiknek luxusnak számít egy kiadós kirándulás a közeli erdőben, mert inkontinenciával nem lehetnek nagy elvárásaik. Már a postára elmenni és kényelmetlen, nemhogy többórás túrára menni a Mátrába vagy a Bükkbe.

Belegondolni is kellemetlen.

És akkor az utazásról, nyaralásról még szó sem esett. Ugye, milyen jó lenne repülőre ülni és átszelni a tengereket úgy, hogy nem jár minden gondolatod a mosdó körül?

Inkontinenciával elhagyni az otthon kényelmét…

…kemény vállalkozás.

De ez nem jelenti azt, hogy kivitelezhetetlen. Bár az utazás és a nyaralás gondos és aprólékos tervezést igényel, egyáltalán nem kell lemondanod róla az inkontinencia miatt. Olvasd el a következő tippeket, hiszen még egy őszeleji nyaralást igazán megérdemelnél.

1. Ha előretervezel, tudod szabályozni az inkontinenciát 

Mivel elengedhetetlen a mosdó közelsége, érdemes olyan utazási módot választanod, ahol van lehetőséged kimenni a mellékhelyiségbe. Akár egy hétvégi autóbusz-kirándulást is betervezhetsz, ha megbizonyosodsz róla, hogy a buszban van vécé.

Vannak olyan utazások, ahol előre le lehet foglalni az ülést, így kiválaszthatod azt, amelyik a legközelebb esik a mosdóhoz – mint a vonatokon, a repülőn vagy egyes hosszabb, buszos utak esetén. Ha erre nincs lehetőség, az elsők között érkezve akkor is befoglalhatod a legjobb helyet.

Az autós utazások már valamivel macerásabbak, hiszen az autópályán száguldva nem mindig akad lehetőség megállni.Arról nem beszélve, hogy a sok kitérő miatt az utazási idő is meghosszabbodik.

2. Segíthet a kemény, sima felület 

Mi a legrosszabb, ami történhet? Hogy nagyon el kellene már menned a mosdóba, de valamiért nincs rá lehetőséged – például, mert pont befoglalták előtted. Próbáld ki, hogy kemény, sima felületre ülsz. A nyomás segít megakadályozni a szivárgást. Közben finoman hajts végre néhány ismert Kegel-gyakorlatot az extra védelem érdekében.

 3. Figyelj arra is, mit eszel! 

Jólesik egy pohár bor a repülőn, de talán nem a legjobb döntés. Az alkohol bármilyen formája irritálhatja a hólyagot,ami még inkább megkeseríti az utazást. Emellett figyelj az étrendedre és próbáld meg az utazás alatt is tartani. A magas víztartalmú gyümölcsöket, mint a dinnye, szintén érdemes elkerülni, ha nem akarsz kellemetlen helyzetbe csöppenni.

 4. Győződj meg a felszerelések meglétéről 

Sosem tudhatod, mikor lesz szükséged egy pótnadrágra, alsóra vagy épp törlőkendőre. Az intimbetét is mindig legyen kéznél – csak a biztonság kedvéért. Persze a nyaralás alatt is használhatod a Kegel-gyakorlatokat vagy a saját izomstimulációs eszközödet, úgyhogy azt se felejtsd otthon.

 5. Vedd át az irányítást! 

A leghatékonyabb tipp mind közül: vedd át az irányítást újra a hólyagod felett. A medencefenék-gyakorlatoknak köszönhetően – kinél rövidebb, kinél hosszabb időn belül – mérséklődhetnek a szivárgások.

Még hatékonyabb, ha izomstimulációs eszközödet is rendszeresen használod.Csak napi 20 percet vesz igénybe a program, de jelentősen meg tudja könnyíteni az életedet. Főleg, mivel az intimtorna esetén nehéz megmondani, hogy megfelelően végzed a gyakorlatokat vagy sem. Más izmoknál könnyebb, mivel azok külsőleg is látszanak.

Ezért javasolják az Kegel8- és a TensCare-gépek rendszeres használatát  ,mert ezek ott fejtik ki hatásukat, ahol kell. A test természetes elektromos jeleit használják fel, hogy stimulálják a medencefenék-izmokat – mindössze néhány gombnyomással.

Forrás: https://www.kegel8.co.uk/blog/top-tips-travel-bladder-weakness

Kapcsolódó bejegyzések

Funkcionális inkontinencia

Funkcionális inkontinencia

Funkcionális inkontinencia A funkcionális inkontinenciáról beszélünk, ha a bevizelés azért alakul ki, mert a beteg valamilyen okból kifolyólag nem képes időben elérni a mellékhelyiséget. Leggyakoribb okok a mozgásképtelenség, a szellemi teljesítményt érintő állapotok, például az Tovább...

Elváltozások

Miért is alakul ki tulajdonképpen a vizeletcsepegés?

  Az inkontinenciával, vagyis a vizeletcsepegéssel egyetlen probléma van.A nők nem mernek beszélni róla. Mert ciki. Mert nem akarják felvállalni. Mert az emberek egy része olyan betegségként gondolnak rá, amely szerintük gyógyíthatatlan, vagy csak kés Tovább...

Vizelet inkontinencia

Vizelettartási probléma

Essen néhány szó a vizelettartási problémákról! A vizelettartási probléma népbetegség, világviszonylatban is és hazánkban is minden 3. nőt és minden 10. férfit érint vagy érintett vagy érinteni fog, sajnos ez a három opció van. Kiváltó Tovább...