Kismamáknak

Babavárás

Minden nő életében az egyik legszebb időszak, amikor gyermeket vár. Ez az új állapot nagyon sok testi és lelki változást hoz egy kismama életébe. Ezekre a változásokra azonban fel lehet és fel is kell készülni. A terhesség alatt és a szülés során és azután az intim területek igencsak nagy igénybevételnek vannak kitéve, ráadásul nagyon sok nőnél mindez kellemetlen tünetekkel is járhat. Statisztikai adatok alapján szülés után 10-ből 3 nő vizeletinkontinenciával, míg 1 nő székletinkontinenciával küzd. Szerencsére tudunk ez ellen tenni!

A fogantatás előtt a sokan életmódot váltanak, hogy kirobbanó formába kerüljenek az egészséges baba érdekében, de mi a helyzet a medencefenékkel?
A gátizom tornáztatása nagyon fontos, mert a javuló vérkeringés növeli a fogamzási arányt és a terhesség kilenc hónapja alatt védi a magzatot. Nagyon fontos tehát, hogy a fogantatás előtt felkészítsük gátizmainkat a várandóság 9 hónapjára.

Vajúdás

Magyarországon még kevésbé, míg Nyugat-Európában a szülészeti TENS készülékek már nagyszerű hírnévvel rendelkeznek, mint az egyik legbiztonságosabb, leghatékonyabb módja a női fájdalom kontrollnak szülés alatt. Vajúdás közben nincs szükség gyógyszeres fájdalomcsillapításra, hiszen a Kegel8/TensCare kismamáknak kifejlesztett készülékei két, csigolyák(idegvégződések) közelébe felhelyezett bőrelektróda segítségével megfelelő fájdalomcsillapítást biztosít tágulási szakaszban mellékhatás nélkül. A kismama meghatározott ütemben, tartósan ismétlődő stimulusok hatására a fájdalmat továbbító idegkötegek “túlterhelődnek” és bezárják a fájdalmat továbbító “kapukat”. Mivel így a fájdalominger nem jut el az agyba, nem alakul ki a fájdalom érzete sem.

Postpartum

A szülés után, a gyermekágyi időszak befejeztével fontos a gátizomzat regenerálódása, mert a felpezsdült véráramlás a medence egész területén gyorsítja az izmok regenerálódását és elősegítik az esetleges gátmetszés következtében kialakult seb gyógyulását. A Kegel8 Mother Nurture a beépített, speciális programok segítségével megerősíti az elgyengült, túlnyúlt medencefenéki izmokat, így azok stabilabb támaszt nyújtanak a kismedencei szerveknek, mint a húgyhólyag, a méh, a hüvely és a végbél.

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!