Megelőzés

Medencefenék-izmaid nincsenek szem előtt, ezért hajlamos lehetsz megfeledkezni róluk!

Gondolj bele, mekkora terhelésnek és nyomásnak van kitéve a medencefenék nap mint nap. Ez tartja a megfelelő helyen a medence körüli szerveidet és támogatja azok optimális működését.

Tudtad? Egy ÁTLAGOS testben az elfeledett izmok 9 kg tömeget tartanak.

 

Minden nőnek naponta kellene edzenie gátizmait ahhoz, hogy azok megfelelően működjenek. Igen, naponta! 

Amikor előkerül az intimtorna témája, gyakran hallani, hogy hát azt lehet csinálni főzés közben, az irodában vagy sorban állásnál. Igen, lehet szorítgatni odalent ezt-azt, de az nem gátizomtorna!

Mert ha az olyan egyszerű dolog lenne, akkor nem lenne ma Magyarországon – a statisztikai hivatal adatai szerint – közel 750.000 nő érintett valamilyen medencefenék -izomgyengeségből adódó problémával.

 

Ha ismerjük a gátizomzat feladatait tudni fogjuk, mi várható ennek gyengülését követően. Először is megfelelő pozícióban tartja a hasűri és kismedencei szerveket. Ezzel egy időben zárnia és időnként nyitnia kell a végbelet és a húgycsövet. A hüvelyi szülés lehetőségének megteremtése is ennek köszönhető.
Amit kevesen tudnak, de a párkapcsolatok fontos tényezője, a szexuális érzékelés idegsejtjei nem a hüvelyhámban, hanem a gátizomzatban találhatók, tehát ez az izomzat felelős a szexuális élmény intenzitásáért is.

A figyelmeztető jelekre érdemes odafigyelni. Például amikor sportolás közben, (itt elsősorban a nagy erőbehatású sportokra kell gondolni, pl. futás, súlyemelés, step-aerobic) kiszivárog egy-két csepp. Nem kell megijedni és főleg a sportolást nem kell abbahagyni, csupán annyi a teendő, hogy a medencefenéki izmokat, (annak ellenére, hogy nincsenek szem előtt) edzeni kell! 

Ha tudatos vagy és kitartó akkor nagyon sok kellemetlenségtől tudjuk magunkat megkímélni és nagyon sok örömet tudunk szerezni magunknak és partnerünknek, mert a gátizomzat erősítésével hüvelyi szorításunk is erősebb lesz, ami a szexuális életünket is színesebbé, izgalmasabbá teheti.

Használd rendszeresen a Kegel8- és a TensCare-gépeket  hogy megelőzd vagy visszaszorítsd a süllyedéses elváltozásokat és az inkontinenciát. Törekedj a megelőzésre, amely sokkal kevesebb energiabefektetést igényel, mint a gyógyulás, a már meglévő probléma eloszlatása.

 

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!