Férfiaknak

A gyenge medencefenék a férfiaknál is okozhat problémát.

Sokan még csak tudatában sincsenek annak, hogy a férfiaknak van medencefenék izomzatuk, nemhogy mire képes. A férfiaknál a medenceizmok felelősek a húgyhólyag és a bél megtámasztásáért, illetve a vizeletcsepegés és szivárgás megelőzéséért – ugyanúgy, mint a nőknél. 

A medencefenék-izom erőssége az erekció erősségét is meghatározza. A gyenge izmok ráadásul ejakulációs nehézségeket is okozhatnak. 

A medencefenék-izom egy olyan hurokalakú izomcsoport, amely a szeméremcsonttól a gerinc aljáig fut. Az egyik ilyen izom tulajdonképpen a pénisz alsó részén helyezkedik el és felelős az erekcióért, valamint az ejakulációért.

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a medencefenék-izom gyakorlatok hatékonyak a korai magömlés kezelésében. Az Európai Urológus Társaság megállapította, hogy azon férfiak állapota, akik korábban egész életen át tartó korai magömlésben szenvedtek, a medencefenék-izom gyakorlatok révén jelentősen javult.

 

A korai magömlés számos férfit érint – bármilyen életszakaszban. Ez azonban egy egyszerű medencefenékizom-gyakorlattal megelőzhető.

 

Mekkora ár ez azért, hogy megszabadulj egy kényelmetlen és keserű problémától?

 

Igaz, hogy a medencefenéki-izmok az életkor előrehaladtával meggyengülnek, de nem ez az egyetlen oka a férfiaknál előforduló medencefenékizom-problémáknak. Fiatalabb férfiak esetében az izmok túl feszessé válhatnak, amely legalább annyira káros, és vérbő medencefeneket eredményezhet.

Noha ez az edzőterembe járó férfiaknál jelent elsősorban problémát, az érzelmi stressz is kiválthatja. A vérbő medencefenéknek, vagyis az izmok állandó feszességének eredményeként erős fájdalom jelentkezhet a végbélben, a nemi szervekben, sőt a hát alsó részében is.

Kényelmes, hatékony megoldást jelenthetnek a medencefenéki problémákra az Kegel8/Tenscare elektrostimulációs eszközök. Használatuk egyszerű, könnyed, hiszen a programok nyugodt, otthoni körülmények között, biztonsággal végezhetők.

 

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!