Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi fájdalom, a vizeletvesztéses inkontinencia panaszok vagy az ellaposodó szexuális élet korántsem az inkontinencia első jelei. De ha nem ezek jelzik előre a baj, akkor vajon melyek azok a vészjelzők, melyeknek érdemes figyelmet szentelni?

1. Rossz közérzet, furcsa érzések

Nemrég készült egy kutatás, mely azt vizsgálta, hogy az egyes komoly betegségek kísérőiként gyakran azonosított, elsőre talán hétköznapi, bagatell tünetek megléte esetén a betegek fordulnak-e vajon háziorvoshoz, kérnek-e kivizsgálást. A válasz: nem. 

Az emberek nagy többsége a tartósan rossz közérzetet, hasi fájdalmat, vagy enyhe idegentest érzést- különösen, ha nem állandósul- az élettel járó szükséges rossznak tartja, vagy pszichés problémaként azonosítja és nem kér segítséget. Az sem ritka, hogy a beteg ugyan orvoshoz fordul, de “valódi tünetek” hiányában elutasítják őt. Ha bármilyen tüneted van, vedd komolyan és kérj segítséget! Inkább egy felesleges vizsgálat, mint a süllyedéses megbetegedések.

2. Gyakori vizelési inger


Az átlagosnál gyakrabban kell mosdót használnod? Ha jelentkezik az inger, szinte azonnali megoldásra van szükséged? Ha csak nem vagy várandós, ez bizony tünet! Többféle megbetegedés is állhat a vizeletvesztés háttérben, melyeket érdemes kivizsgáltatni. Cukorbetegség vagy inzulinrezisztencia, kezdődő hólyagsüllyedés, a hüvelyfal meggyengülése… számos ok, ami kezeletlenül komolyra fordul és megnehezítheti az életed.

3. Levegős hüvely

Valahogy mintha minden kinyúlt volna odabent? Nem olyan intenzív érzés a szex, vagy épp a rettegett puncipukival találkoztatok együttlét után? Kevesen tudják, de a kellemetlen és sokszor kínos hanghatással járó hüvelyből történő levegőtávozás nem ciki intermezzo, hanem tünet! 

A levegős hüvely egy másik lehetséges tünete az úszás vagy strandolás után tapasztalt “befolyt a víz” szituáció. Az egészséges hüvely jól “zár” és ilyen folyadékbetolulás nem fordulhat elő, így ha ezt tapasztalod, keresd fel nőgyógyászodat. Ne fogadj el nemleges választ és ne törődj bele, hogy “ennyi gyerek után ez természetes!” Vedd komolyan, lépj időben és élvezd újra az életet feszesen, minden percben!

4. Gyakori húgyúti vagy hüvelyi fertőzések

A kitágult hüvely védekezése meggyengül, ezért a korábbiaknál gyakrabban alakulnak ki fertőzések és kellemetlen, folyással vagy más jellemzőkkel bíró megbetegedések. Hasonló a helyzet a húgyutakban is, hiszen a visszamaradt pangó vizeletben felszaporodó baktériumok akár lázat vagy más komolyabb betegséget is előidézhetnek.

Ha tehát azt tapasztalod, hogy gyakori vagy elhúzódó húgyúti, ill. hüvelyi fertőzésekkel kell szembenézned, kérj átfogó kivizsgálást!

5. Várandósság és klimax

A gyermekvárás időszaka és a klimax a női élet természetes ciklusai, melyek ezzel együtt is nagy megterhelést jelentenek a testnek. Míg a várandósság alatt a baba méretétől, elhelyezkedésétől és a női test egyedi jellemzőitől függő mértékben terhelődnek a szervek, addig a klimax alatt bekövetkező hormonális változás – és az általa okozott szövetgyengülés- elkerülhetetlen velejárói az adott életszakasznak.

Épp ezért olyan fontos tenni az egészségért! Már a tervezett várandósság előtt érdemes megismerkedni az intimtorna gyakorlatokkal, s a felkészülés jegyében a TensCare Unicare készülék is bevonható. A szülés várható időpontját megelőző három hétben, valamint a szülés és a gyermekágy alatt nyújt hatékony segítséget a TensCare perfect mamaTENS, a Kegel8 Ultra20 pedig életkortól és élethelyzettől függetlenül kiváló választás.

A legfontosabb, hogy bármi történjék is, ne törődj bele a félmegoldásokba. Válaszd az egészséget, válaszd a teljes életet!

Kegel8 Ultra 20 - gátizomerősítő - otthoni gátizom tornáztató
segítsünk gyógynövényekkel a vizelettartási problémékon

Vizelettartási problémák kezelése gyógynövényekkel

A vizelettartási problémák már enyhe tünetek esetén is rengeteg kellemetlenségekkel járnak. Az állandó vizelési kényszer, a gyakori mosdóhasználat befolyásolja a...

Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket.  Mivel...
ha nem jön. ababa

Ha nem jön a baba…

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család,...
kGoal, az interaktív kismedencei tréner

Kompakt okoseszköz az intimegészségért: a kGoal edzőtréner

Az új, saját izomerős tréner elérhető az Intimegészség.hu kínálatában!  Megszokhattátok már, hogy számunkra rendkívül fontos a női egészség területén megjelenő...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!