Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket. 

Mivel az ajánlott 3 hónap letelt, úgy döntöttünk megkérdezzük Barbit az elektrostimulációs eszköz által elért eredményeiről, tapasztalásairól. Olvassátok el vele készült interjúnkat ti is!

Milyen a tünetekkel, problémákkal kellet szembenézned a második várandósságod után?

Teljesen megszűnt a záróizmaim működése… Legalábbis így éreztem szülés után két teljes hétig. Amint felálltam és álló helyzetbe kerültem, vagy minimális nyomás helyeződött a területre – pl. magamhoz öleltem a kislányomat, nevettem, tüsszentettem vagy akár csak egy kicsit is teltebb volt a hólyagom- elindult a vizelet. Nem tudtam visszatartani vagy kontrollálni.

Hogyan viszonyultál az elektrostimulátorhoz a kezdetekkor? Milyen érzésekkel vágtál bele az edzésbe?

Mivel a készüléket közvetlenül szülés után, a hathetes gyermekágyi kontrollt követően kezdtem el használni, komoly ellenérzéseim voltak. Úgy éreztem, soha többé nem akarok semmit tenni a hüvelyembe. 🙂 De ez az érzés idővel elmúlt és könnyedén kezdtem el használni az elektrostimulációs gépet.

Mi volt az első benyomásod az első használat után? Milyen érzéseket, érzeteket éltél meg?

Meglepődtem, hogy milyen egyszerű a készülék használata. Nem hittem volna, de az elektrostimuláció tényleg nem jár semmilyen kellemetlen érzéssel, vagy fájdalommal, így leomlottak a falak és velük együtt fenntartások is.

Milyen gyakorisággal, hány percig használtad a készüléket? Hogyan alakítottad ki az elektrostimulációs kezelés rutinját?

Krisztina javaslatára eleinte minden nap egyszer, alkalmanként 20 percre, 20-as intenzitáson használtam a készüléket. Ezt követően emeltem az edzések számát napi kettőre, de a 20 perces edzéshosszon nem változtattam. Mára – fél év aktív elektrostimulátor használat után- 30 perc a bevált időtartam, kb. 50-60-as intenzitás között.

Mennyi idő után érezted először, hogy az elektrostimuláció valóban hatékony kezelési mód a vizeletvesztés panaszainak kezelésére? 

Alig egy hónap után már érezhető volt a változás. El tudtam hagyni az inkontinenciabetétet a sétákhoz és egyre inkább magamra találtam a testemben, ahogy megerősödtek az izmok. Újra otthon éreztem magam olyan hétköznapi helyzetekben, amiket korábban nem is vettem észre igazán. A második gyermekem születése előtt természetes és magától érthetődő volt, a testem bármire képes. A kezelések hatására éreztem, milyen jó, hogy újra magabiztos vagyok!

Tapasztaltál esetleg bármilyen mellékhatást az elektrostimulációs kezelés kapcsán?

Nem, minden kényelmesen és problémamentesen zajlott és zajlik az első perctől kezdve.

Nehézséget okoz számodra, hogy az elektrostimulációs kezelést beilleszd a napi rutinba?

Szerencsére minden simán megy, hiszen az edzés könnyedén beépíthető az esti rutinba. A készüléket vagy az esti olvasás vagy sorozatnézés közben használom. Ha tudom, hogy ilyesmire nem lesz idő aznap, akkor az esti szoptatás idejére időzítem edzést. 

Mi a helyzet a testeddel? Fél évvel a kezelések megkezdését követően milyen inkontinencia tüneteid vannak? 

Már egyáltalán nem tapasztalok vizeletvisszatartási nehézségeket, extrém helyzetekben sem, pl. teli hólyaggal, futva, hordozva, nevetve sem! Ezenkívül érzékenyebb lett az intim terület, javult az orgazmuskészségem.

Mennyire segített az elektrostimulációs készülék megérez(tet)ni az intim izmok mozgatását?

Teljes mértékben! A gép nagy előnye, hogy bizonyos értelemben helyettem dolgozik, így nem tudom elrontani a gyakorlatokat. Jelentősen nőtt a testtudatom, mert olyan izmok összehúzódását is érzem, amikről korábban azt se tudtam, hogy léteznek.

Okozott bármilyen jellegű problémát a gép használata, volt-e bármilyen diszkomfort érzeted tőle?

Nem, soha. Az fontos, ha a ciklus nem annyira “csúszós” szakaszában használjuk a gépet, akkor használjunk síkosítót, úgy komfortosabb a szonda felhelyezése és a készülék használata. 

Mit gondolsz, a nők mennyire vannak tisztában a kismedencei izmok egészségre gyakorolt hatásával, a medencefenéki izomzat fontosságával? 

Tapasztalataim szerint semennyire. A rendszer egyáltalán nem foglalkozik sem az utókövetéssel, sem a megelőzéssel! –  és ez igencsak meglátszik a nők tájékozottságán is. Nagyon sokan egyáltalán nem hallanak arról, hogy a szülés utáni vizeletvesztés, székletinkontinencia, tág hüvely, élvezet nélküli szexuális állapot vagy süllyedés egyáltalán nem normális, de igenis javítható, gyógyítható és nem a szülés kötelező velejárója.

Mit üzensz a fiatal nőknek az intimegészségükkel kapcsolatban?

Az intim egészség “huncutsága”, hogy egészen addig nem foglalkozunk vele, amíg el nem veszítjük. Visszaszerezni azonban sokkal munkásabb, mint megőrizni, nekem elhihetitek. Bárcsak minden kislány természetesnek kezelné az erejét, nőiességét, aminek az intimegészség is része! Bárcsak ne csak szülés után, már meglévő problémák felmerülésekor hallanánk először arról, mi jó nekünk és hogyan tudunk magunkért tenni! A diéta- és fitneszkultúra egyre dominánsabb, a női egészségnek és az intim területek fittségének azonban nem jut elég rivaldafény. Vigyázzatok magatokra odalent is, lányok, mert az intimegészség (is) a hosszú és boldog élet kulcsa!

Szeretnél többet megtudni tested állapotáról és szívesen olvasnál sorstársak tapasztalatairól? Csatlakozz zárt és diszkrét Facebook-csoportunkhoz, valamint kövesd az Instagram és Facebook oldalunkat!

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...
ha nem jön. ababa

Ha nem jön a baba…

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család,...
kGoal, az interaktív kismedencei tréner

Kompakt okoseszköz az intimegészségért: a kGoal edzőtréner

Az új, saját izomerős tréner elérhető az Intimegészség.hu kínálatában!  Megszokhattátok már, hogy számunkra rendkívül fontos a női egészség területén megjelenő...
Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb műszer. Szinte a végtelenségig terhelhető, hatalmas erőkifejtésre képes, és akár egy gyönyörű gyermek kihordására is...
Mennyi idő után várható jabulás elektrostimulációs kezelés esetén?

Mennyi idő alatt hat az elektrostimulációs kezelés?

Ha gondunk van, nem akarunk várni. Azonnali és tartós megoldást szeretnénk, a női egészség dolgában azonban ez sajnos ritkán megoldható. A medencefenék-gyengeség és a...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!