Talán a kedvenc sztárodnak is gondja van a gátizmával

Kismedence- elvaltozasok

Ha régóta követed az oldalt és a tevekénységemet, már jól tudod, hogy rengeteg nőnek van problémája a gátizmaival. A statisztikák szerint 3-ból 1 nő szenved valamilyen medencefenék-rendellenességben, mint az inkontinencia, a süllyedéses elváltozások és sérvek.

Ez brutális szám…

De mondok még egyet.

Ezek a problémák a nők 45%-át, illetve a férfiak 10-át érintik. És a becslések szerint ez a szám folyamatosan növekedni fog, mert a nők nem tudják, hogyan lehet fenntartani és/vagy javítani a gátizmok egészséges működését.

A leggyakoribb medencefenéki problémák 

Az egyik ilyen az inkontinencia, amiről gyakran azt gondoljuk, hogy csak az idősebb korosztály érintett. Nos, ez nem igaz, hiszen már a fiatalabb korosztály (húsz-harminc évesek) körében is jelentkezhet.

A másik gyakori gond, hogy a medence szerveit tartó izmok meggyengülnek, nem bírják el már a súlyt, így a szervek megsüllyednek. Ez érintheti a húgyhólyagot, a belet és a méhet.

Emellett azonban beszélnünk kell arról is, hogy a medencefenék izmai fontos szerepet játszanak a szexualitásban, az intim együttlétben. Az izmok gyengülése nemcsak a kellemes érzésektől foszt meg minket, de kellemetlen érzetet, sőt fájdalmat is kelthet.

A hírességek is szenvednek tőle 

Amikor felüti a fejét egy ehhez hasonló komoly gond az életünkben, azt gondoljuk, hogy egyedül vagyunk ezzel. Pedig nem. A cikk elején jól láthattad, mennyi nő szenved a gátizmai gyengeségétől a világon.

Csak nem tudsz róla…

Mert senki nem beszél róla…

Mindenki fél tőle, nem merik felvállalni és sokszor pont ez okozza a problémát. Nem mennek el orvoshoz, mert rettegnek attól, hogy szembenézzenek vele, illetve felvállalják. Hiszen ez meglehetősen kellemetlen dolog.

Viszont nézd meg a sztárokat!

Számos híresség beszél nyíltan a hólyaggyengeségéről. Ott van például Kris Jenner, televíziós személyiség, a Kardashian-lányok édesanyja, akinek stressz-inkontinenciájáról az egész világ tud a Keeping Up With The Kardashians sorozat miatt.

„Az emberek azt gondolják, ez csak őket érinti. Aztán amikor rájössz, hogy a melletted ülő nő valószínűleg ugyanazon megy keresztül, kevésbé érzed magányosnak magadat”

– mondta.

Sőt, ott van a díjnyertes színésznő, Kate Winslet is, akinek a szülés óta szintén hólyagproblémái vannak. Így nyilatkozott róla: „Ha van már néhány gyermeked, akkor tudod, hogy megy ez. Egyszerűen elképesztő! Két tüsszentés, minden rendben. A harmadik tüsszentés után azonban vége a játéknak. Már trambulinon sem ugrálhatok, mert könnyen elcsöppen. Szörnyű! Főleg, ha szoknyát viselek.”

Mellettük azonban itt van még néhány híresség, akik szintén inkontinenciától szenvednek:

  • Ulrika Jonsson
  • Debbie Reynolds
  • Whoopi Goldberg
  • Nadia Sawalha

Medenceűri szervek süllyedése hírességeknél 

A süllyedéses elváltozások rendszeres rutinvizsgálatokkal felismerhetők és kezelhetők. Ha inkontinenciát tapasztalsz, netán húzó érzést a hüvelyben, mindenképp fordulj orvoshoz! Mert idővel, ha nem kezelik, a süllyedés rendkívüli kellemetlenséggel és fájdalommal járhat.

Ferne McCann, a 29 éves modell is azon fáradozik, hogy felhívja a figyelmet a gátizomzat fontosságára. Amikor hólyagsüllyedést diagnosztizáltak nála, mindössze 28 éves volt. Ő is azt hitte, hogy az inkontinencia és a süllyedéses elváltozások csak az idősebb korosztályt érintik, és biztosan nem történhet meg vele ilyen fiatalon.

Szerencséje volt, mert bár nem érezte az elváltozást, a vizsgálatoknak köszönhetően hamar kiderült, hogy csak első stádiumú a süllyedése. Végül a különböző intimtornák hozták el neki a megkönnyebbülést.

Mielőtt bármibe is belefognál, mindenképp konzultálj orvosoddal! Tudd, hogy bár a Kegel-gyakorlatok jók, ha nem megfelelően tornászol, több kárt okoznak, mint hasznot. Az izomstimulációs eszközök  azonban pont úgy és ott hatnak az izmokra, ahogy és ahol kell.

 

Forrás

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...

Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket.  Mivel...
ha nem jön. ababa

Ha nem jön a baba…

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család,...
kGoal, az interaktív kismedencei tréner

Kompakt okoseszköz az intimegészségért: a kGoal edzőtréner

Az új, saját izomerős tréner elérhető az Intimegészség.hu kínálatában!  Megszokhattátok már, hogy számunkra rendkívül fontos a női egészség területén megjelenő...
Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb műszer. Szinte a végtelenségig terhelhető, hatalmas erőkifejtésre képes, és akár egy gyönyörű gyermek kihordására is...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!