Kegel8 Ultra20: Barát vagy ellenség?

Őszintén a Kegel8 Ultra20 V2 használatáról

Mi az, amire a várandósság során egészen nem biztosan nem készülsz fel? Az, hogy a baba születése hiába a Nagy Esemény, valójában az igazi buli csak utána kezdődik. A gyermekágyi vérzés, a szoptatás és a többi finom “csemege” valóban csodálatos perceket tartogat, ugyanakkor nem szükségszerűen megy minden magától értetődően.

Ebben segített nekem a Kegel8 Ultra20 gátizomerősítő.

Jelzőlámpa

A második csemetém egy minimamut volt. Szokatlanul rövid, mégis vaskos kislegény, ráadásul meglehetősen komótosan cammogott végig a szülőcsatornán. Egyszerűbben fogalmazva, azt hittem, ennek a szülésnek sosem lesz vége. A kórházi tartózkodás alatt aztán megrettenve tapasztaltam, hogy a dolgok mintha megváltoztak volna odalent: fájdalmaim voltak és sokszor épp csak elértem a mosdóba a vizelési inger jelentkezése után. Nőgyógyászomnak jeleztem is a problémát, ő azonban türelemre intett, mondván, idő kell a testnek az újrarendeződésre. Ez volt a legnagyobb hiba, amit önmagammal szemben elkövethettem.

Négy évvel később

Néhány évvel később már három bájos csemete és zilált idegek társaságában gyűrtem a karanténidőszakot, amikor egyre komolyabb tünetek jelentkeztek. Hát- és derékfájás, gyakori vizelési inger és szellentés, egyre kevésbé élvezetes együttlétek… kezdtem megijedni. Ekkor fordultam- addigra már meglehetősen kétségbeesve- szakemberhez, ő pedig enyhe süllyedéses panaszaim kezelésére a Kegel8 Ultra20 elektrostimulációs gépet ajánlotta. Az ára először kissé elbizonytalanított, de mivel szondája fémérzékenység esetén bátran is használható, végül a vásárlás mellett döntöttem.

Őszintén a Kegel8 Ultra20 használatáról

Mire jöttem rá a géphasználat következtében? Arra, hogy nem igazán vagyok jóban a testemmel. 

A szüléseim után a hegfájdalom miatt egyáltalán nem használok tampont és ha lehet, más belső használatú eszközt sem. Így aztán a szonda felhelyezése idegenkedést váltott ki belőlem, a kezdeti ügyetlen időszakban pedig olykor fájdalommal is járt.

Maga a használat valóban fájdalommentes, én általában az esti filmnézés idejére időzítem: míg lemegy a kedvenc sorozatom, lefut a program. Először furcsa volt érezni a leginkább bizsergéshez hasonló stimulációt, de ez is inkább csak szokatlan, nem fájdalmas vagy kellemetlen. 

Az eszköz tisztán tartása rendkívül egyszerű, a tisztításához szükséges eszközöket pedig a géppel és a szondával együtt rendeltem meg a shopból. Így kompakt szettként, használatra készen érkezett hozzám a masina.

Kegel8 Ultra 20 - gátizomerősítő - otthoni gátizom tornáztató

Fontos tudni,

hogy a Kegel8 Ultra20 nem varázsszer. A gyerekek mindennapi ellátása, a karanténhelyzet végtelenül hosszú időszaka, a napi munka és a háztartás négyszögében egy ideje nem meg-, csak túlélem a napokat, egyiket a másik után. Mire mindenkinek a gondját-nyűgjét ellátom, magamra már nem marad időm, s olykor (sokszor) elbliccelem az intimtornát és a fenntartó elektrostimulációs edzéseket. Meg is van a következménye: a testem jelez, így újra fel kell építenem a napirendemet és az edzésprogramomat.

Kegel8 Ultra 20 - gátizomerősítő - otthoni gátizom tornáztató

A tapasztalat azonban azt mondatja velem: megéri! Az eszközöm már megvan, most már “csak” törődnöm kell magammal.

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...
Intim egészség és higiénia a nyaralás alatt

Intim egészség és higiénia a nyaralás alatt

Hogyan tehetjük egyszerre szórakoztatóvá és biztonságossá a nyaralást? Intim egészség és higiénia télen-nyáron az Intimegészség.hu tippjeivel!
Újrakezdők, súllyal küzdők: Sportolni csak okosan!

Újrakezdők, súllyal küzdők: Sportolni csak okosan!

Hogyan kezdjen mozgásba, aki évek óta (a.k.a soha) nem csinálta és/vagy túlsúllyal küzd? Mi a titka az elindulásnak és hogyan válasszunk magunknak megfelelő...
Medencefenék-gyengeség és a férfiak

Medencealapi problémák és a férfiak

Nincs könnyű helyzetben az a nő, aki a medencefenék-gyengeség tüneteit tapasztalja magán. Számos kellemetlenség, fájdalom, feszülés, vizelet- vagy székletinkontinencia,...
Intimnapló: egy nő van a lábam között

Intimnapló I. : segítség, inkontinenciám van!

34 éves vagyok, amikor írom ezeket a sorokat és inkontinenciabetétet használok. MÉG. Jelek, amiket nem vettem komolyan Az első tünetek évekkel ezelőtt, az első szülésem...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!