Intim egészség és higiénia a nyaralás alatt

Intim egészség és higiénia a nyaralás alatt

Az utazás izgalmas része a nyárnak, ugyanakkor – különösen a hölgyek számára – a nyilvános mosdók higiéniai hiányosságai, valamint az otthoni fürdő ismerős biztonságának hiánya kellemetlen helyzeteket eredményezhet. Fokozottan igaz ez akkor, ha a lelkes utazó a medencefenék-gyengeség valamely tünetével küzd. 

Hogyan tehetjük egyszerre szórakoztatóvá és biztonságossá a nyaralást? Intim egészség és higiénia télen-nyáron az Intimegészség.hu tippjeivel!

Intim egészség: Legyen nálad a túlélőkészleted!

Az intim higiénia biztosítása érdekében kiemelten fontos, hogy mindig nálad legyenek azok az eszközök, amikre szükséged lehet. Készíts össze egy komplett kis pakkot, amit dobj a hátizsákodba vagy a kézitáskádba, és vidd magaddal mindennap!

Mi legyen benne?

  • Orvosi kesztyű: Covid idején sok mindenre jó lehet, de ha picit takarítani kell, vagy a pesszáriumodat kell megigazítanod, feltétlenül szükséges.
  • Felületfertőtlenítő kendő: a WC-ülőke felszínét így könnyedén és gyorsan biztonságossá teheted önmagad számára.
  • Papírülőke: a fertőtlenített felületre helyezve megduplázhatod a biztonságot.
  • Intim törlőkendő: alkoholmentes ápolás intim testrészeidnek minden helyzetben.
  • Fertőtlenítő spray vagy gél: alkalmazd a mosdóhasználat előtt és után, így elkerülheted a kellemetlen fertőzéseket!
  • Víz: a folyadékfogyasztás a nyári melegben kiemelten fontos. Téves gondolat, hogy minél kevesebbet iszunk, annál kevesebbszer megyünk mosdóba. Folyadékot inni KELL, mert elengedhetetlen a szervezet egészségéhez.

Mosdóhasználati kisokos

Minden nő tudja, hogy a WC fölötti guggolásnál és aggodalmaskodásnál nincs rosszabb. Hogyan úszhatod meg a kellemetlen helyzeteket? Fogyassz elegendő rostos élelmiszert, és igyekezz kialakítani egyfajta székelési rutint! Így a reggeli órákban túl lehetsz a nagydolgokon, és napközben már csak rövid látogatásokat kell tenned a mellékhelyiségben.

Amikor ki kell menned, felejtsd el a hagyományosnak számító tornamutatványokat és nyakatekert pózokat. Nagy terpesz, elengedés, nagy siker! Minden más csak felesleges humbug.

Intim higiénia a strandon is

A nyári nagy melegben frissítő élmény a strandolás, süllyedéses panaszok vagy tág hüvely esetén azonban a fertőzések kockázata miatt gyakran hagyják ki a hölgyek a fürdőzést. Készülj fel, és élvezd a nyarat te is!

  1. Használj intimtapaszt! Az intimtapasz segítségével lezárhatod a hüvelyt és környékét, ezzel pedig mechanikus gátat képezel a bacik előtt. Alkalmazd minden merülés előtt, és kerüld el a fertőzéseket!
  2. Legyen legalább két fürdőruhád! A nedves, meleg közeg fokozza a fertőzések és gombák elszaporodásának kockázatát, így ha kijöttél a vízből, cseréld le az outfitedet, sokat segíthet.
  3. Fényvédő!!!!! Megfelelő védelem nélkül el se indulj a strandra!
  4. Hidratálj kívül-belül! A napozás és a strandolás alatt és után a szervezetnek folyadékra van szüksége. Igyál sokat, alkalmazz napozás utáni hidratálókrémet az intim testrészeken is! (Az intim területekre mi a Kegel Miracle Balmot ajánljuk, a test többi részére pedig használd a kedvencedet!)

Nyaralás alatt se feledd el az intimtornát!

A nyaralás legjobb része, hogy nem kell foglalkoznunk a mindennapi problémáinkkal. Az egészségünk ugyanakkor nem probléma, hanem szükséglet, így kiemelten fontos, hogy a nyári pihenés alatt is figyelmet fordítsunk rá.

Többet enni oké, de túlterhelni a szervezetedet, elhanyagolni a tornát, és kifelejteni a védekezés szempontjait, felelőtlenség! Ha teheted, végezd el napi intimtornádat a nyaralás alatt is, és ne feledd otthon az elektrostimulációs készülékedet se! 

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...
segítsünk gyógynövényekkel a vizelettartási problémékon

Vizelettartási problémák kezelése gyógynövényekkel

A vizelettartási problémák már enyhe tünetek esetén is rengeteg kellemetlenségekkel járnak. Az állandó vizelési kényszer, a gyakori mosdóhasználat befolyásolja a...

Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket.  Mivel...
ha nem jön. ababa

Ha nem jön a baba…

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család,...
kGoal, az interaktív kismedencei tréner

Kompakt okoseszköz az intimegészségért: a kGoal edzőtréner

Az új, saját izomerős tréner elérhető az Intimegészség.hu kínálatában!  Megszokhattátok már, hogy számunkra rendkívül fontos a női egészség területén megjelenő...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!