Csakúgy, mint te, a medencefeneked is változik az idő múlásával. Sajnos nem marad olyan természetesen fitt és egészséges, mint a 20-as éveidben. Az öregedés során a medencefenék izmairól is gondoskodnod kell, hogy minél erősebbek maradjanak és továbbra is el tudják látni a feladatukat.

Olvass tovább és tudd meg, hogyan változik a medencefenék-izomzatod az évek múlásával.

Medencefenék-izomzat a 20-as években 

A 20-as éveidben és szülés előtt van a legjobb állapotában a medencefeneked. Ebben az időszakban a medencefenék izmai még tónusosak, feszesek, néha akár túl feszesek is lehetnek, amelyet különösen a tampon behelyezésénél vagy a közösülésnél érezhetsz.

Medencefenék-izomzat a 30-as években 

A legnagyobb változás az izmok erősségében a 30-as évek során következik be. A 20-as évek szoros és tónusos izomzatával ellentétben most már szükség lehet egy kis extra munkára, hogy fenn tudd tartani az egészséges állapotot.

Ha nem foglalkozol vele, és hagyod elgyengülni, akkor különböző izomgyengeségből eredő problémák merülhetnek fel, mint az inkontinencia vagy a süllyedéses elváltozások. Azoknál, akik gyermeket vállalnak ebben az időszakban, ez az állapot csak fokozhatja a tünetek kialakulását.

Medencefenék-izomzat a 40-es években és afölött

A 40-es éveidben még több odafigyelést igényel a medencefeneked. A terhesség és a szülés jelentősen megterheli az izmokat, ezt már tudjuk, ám hasonlóan „veszélyes” a menopauza idején jelentkező testtömeg-növekedés is.

Rendkívül fontos, hogy az életnek ezen a pontján az izomstimulációs eszközök használata a mindennapok részét kell, hogy képezze. Így meg lehet előzni a süllyedéses elváltozások és az inkontinencia kialakulását.

Sokan azt gondolják, hogy az idősödéssel járó inkontinencia természetes állapot, holott ez egyáltalán nem igaz. Ha a mögöttük álló évek alatt végig odafigyeltek volna intim izmaikra, nem kellene ettől a kellemetlenségtől szenvedni.

Az erős és a gyenge medencefenék-izomzat közötti különbség 

A rendszeres és helyesen végzett intimtorna, illetve az izomstimulációs eszközök használata nagyban hozzásegíthet ahhoz, hogy az intim izmaink megőrizzék fittségüket. Így megelőzhetjük a szülés vagy az öregedés által bekövetkező károsodást.

Ezen a képen jól látható, mi a különbség a gyenge (bal oldalt) és az erős (jobb oldalt)

Hogyan védhető meg a medencefenék? 

Három izomstimulációs eszközt emelnék ki. Az egyik a Kegel8 Ultra 20 , amely neuromuszkuláris stimulációval erősíti és működteti az intim területek izmait – mindössze egyetlen gombnyomással. Összesen 20 gyógytornász által kifejlesztett program közül válogathatunk, amely nemcsak a hólyaggyengeségre és az inkontinenciára lehet hatással.

A Kegel 8 Mother Nurture  minden anyának ajánlott. A gyermekvállalás előtt érdemes használni, mert felkészíti az izmokat a szülésre, így segítve a regenerációt.Továbbá gyógyszermentes fájdalomcsillapítást biztosít a tágulási szakaszban.

Ott van továbbá a TensCare Perfect PFE  készülék is, amely szintén közvetlenül a medencefenék izmaira hat – akkor is, ha már tornával képtelen vagy összehúzni őket, mert annyira elgyengültek.               Tökéletes választás vizelet- és székletinkontinencia esetén.

Szeretnél még többet megtudni az izomstimulációs eszközökről? Egy olyan közösséghez tartozni, ahol szabadon beszélhetsz a problémáidról? Csatlakozz az „Őszintén az inkontinenciáról és a medencefenék problémákról”  Facebook-csoporthoz.

Forrás

Kapcsolódó bejegyzések

Egyéb

Tudtad, hogy kedvenc sportod károsíthatja a medencefeneked?

Mindenhonnan azt halljuk, hogy a folyamatos mozgás az egészséges életmód része. Sőt, bizonyos esetekben, mint például a vércukorszabályozás, nemcsak hasznos, hanem elengedhetetlen is. A sok ajánlás hatására végül addig-addig keresgélünk, hogy megtaláljuk azt a sportágat, Tovább...

Egyéb

Beszélnünk kell róla, milyen gyakori a hólyagszivárgás a fiatal nők körében

A nők beszélnek a pénzügyeikről, a párkapcsolati problémáikról, a mentális jólétükről, azt azonban mélyen eltemetik magukban, ha hólyagszivárgást tapasztalnak – nem mindenki, de a legtöbben. Erről már nem olyan könnyű beszélni. Hisz ez egy kényes Tovább...

Egyéb

Mindent a kockapesszáriumokról!

Rendkívül gyakori, hogy a várandósság alatt, vagy a szülést követően, illetve a változókor alatt vizeletvesztéses panaszok, idegentest érzés, vagy más hüvelyi betüremkedés tapasztalható. A kezdeti tünetek általában ijesztőek, azonban viszonylag sokáig együtt lehet velük élni, Tovább...