Így változik meg a medencefenék-izomzatod a 20-as, 30-as és 40-es éveidben

Hogyan-valtozik-a kismedencei-izomzatod-az-evek-folyaman

Csakúgy, mint te, a medencefeneked is változik az idő múlásával. Sajnos nem marad olyan természetesen fitt és egészséges, mint a 20-as éveidben. Az öregedés során a medencefenék izmairól is gondoskodnod kell, hogy minél erősebbek maradjanak és továbbra is el tudják látni a feladatukat.

Olvass tovább és tudd meg, hogyan változik a medencefenék-izomzatod az évek múlásával.

Medencefenék-izomzat a 20-as években 

A 20-as éveidben és szülés előtt van a legjobb állapotában a medencefeneked. Ebben az időszakban a medencefenék izmai még tónusosak, feszesek, néha akár túl feszesek is lehetnek, amelyet különösen a tampon behelyezésénél vagy a közösülésnél érezhetsz.

Medencefenék-izomzat a 30-as években 

A legnagyobb változás az izmok erősségében a 30-as évek során következik be. A 20-as évek szoros és tónusos izomzatával ellentétben most már szükség lehet egy kis extra munkára, hogy fenn tudd tartani az egészséges állapotot.

Ha nem foglalkozol vele, és hagyod elgyengülni, akkor különböző izomgyengeségből eredő problémák merülhetnek fel, mint az inkontinencia vagy a süllyedéses elváltozások. Azoknál, akik gyermeket vállalnak ebben az időszakban, ez az állapot csak fokozhatja a tünetek kialakulását.

Medencefenék-izomzat a 40-es években és afölött

A 40-es éveidben még több odafigyelést igényel a medencefeneked. A terhesség és a szülés jelentősen megterheli az izmokat, ezt már tudjuk, ám hasonlóan „veszélyes” a menopauza idején jelentkező testtömeg-növekedés is.

Rendkívül fontos, hogy az életnek ezen a pontján az izomstimulációs eszközök használata a mindennapok részét kell, hogy képezze. Így meg lehet előzni a süllyedéses elváltozások és az inkontinencia kialakulását.

Sokan azt gondolják, hogy az idősödéssel járó inkontinencia természetes állapot, holott ez egyáltalán nem igaz. Ha a mögöttük álló évek alatt végig odafigyeltek volna intim izmaikra, nem kellene ettől a kellemetlenségtől szenvedni.

Az erős és a gyenge medencefenék-izomzat közötti különbség 

A rendszeres és helyesen végzett intimtorna, illetve az izomstimulációs eszközök használata nagyban hozzásegíthet ahhoz, hogy az intim izmaink megőrizzék fittségüket. Így megelőzhetjük a szülés vagy az öregedés által bekövetkező károsodást.

Ezen a képen jól látható, mi a különbség a gyenge (bal oldalt) és az erős (jobb oldalt)

Hogyan védhető meg a medencefenék? 

Három izomstimulációs eszközt emelnék ki. Az egyik a Kegel8 Ultra 20 , amely neuromuszkuláris stimulációval erősíti és működteti az intim területek izmait – mindössze egyetlen gombnyomással. Összesen 20 gyógytornász által kifejlesztett program közül válogathatunk, amely nemcsak a hólyaggyengeségre és az inkontinenciára lehet hatással.

A Kegel 8 Mother Nurture  minden anyának ajánlott. A gyermekvállalás előtt érdemes használni, mert felkészíti az izmokat a szülésre, így segítve a regenerációt.Továbbá gyógyszermentes fájdalomcsillapítást biztosít a tágulási szakaszban.

Ott van továbbá a TensCare Perfect PFE  készülék is, amely szintén közvetlenül a medencefenék izmaira hat – akkor is, ha már tornával képtelen vagy összehúzni őket, mert annyira elgyengültek.               Tökéletes választás vizelet- és székletinkontinencia esetén.

Szeretnél még többet megtudni az izomstimulációs eszközökről? Egy olyan közösséghez tartozni, ahol szabadon beszélhetsz a problémáidról? Csatlakozz az „Őszintén az inkontinenciáról és a medencefenék problémákról”  Facebook-csoporthoz.

Forrás

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...

Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket.  Mivel...
ha nem jön. ababa

Ha nem jön a baba…

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család,...
kGoal, az interaktív kismedencei tréner

Kompakt okoseszköz az intimegészségért: a kGoal edzőtréner

Az új, saját izomerős tréner elérhető az Intimegészség.hu kínálatában!  Megszokhattátok már, hogy számunkra rendkívül fontos a női egészség területén megjelenő...
Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb műszer. Szinte a végtelenségig terhelhető, hatalmas erőkifejtésre képes, és akár egy gyönyörű gyermek kihordására is...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!