Az 5 leggyakoribb intim-torna hiba

Intim- torna-hiba

Becsületesen végzed a Kegel-gyakorlatokat, mégsem tapasztalsz javulást?

Mindig szánsz időt a tornára, de nem jönnek az eredmények?

Mi lehet a gond? – morfondírozol magadban. – Elrontok valamit? Rosszul csinálom? Rajtam már csak a műtét segíthet?

Ez utóbbi kérdésre sajnos nem tudok biztos választ adni…

Azt azonban megmutathatom, melyek azok a hibák, amiket a legtöbben elkövetnek az intimtorna során. Így már tudni fogod, mire figyelj oda a jövőben, hogy a lehető legjobban végezd a gyakorlatokat.

1.,Nem a gátizmaidat tornásztatod 

A Kegel-gyakorlatok könnyűnek tűnhetnek, de sajnos nem azok. A dolog kemény része az izmok helyének megfelelő meghatározása. Ez sokaknak egyáltalán nem megy, amit a statisztikák is alátámasztanak, ugyanis kettőből egy nő rosszul végzi az intimtornát.

Ahelyett, hogy jól szorítanák és emelnék a medencefenék-izmokat, inkább lefelé nyomják, ami további károkat okozhat. Ha te sem vagy biztos abban, hogy jól végzed-e a gyakorlatokat, akkor három dolgot tehetsz:

  1. Elmész egy szakemberhez, aki csak veled foglalkozik.
  2. Izomstimulációs eszközt használsz. A Biofeedback készülék  például pontosan azokat az izmokat mozgatja meg, amelyeket kell.
  3. Hüvelysúlyt használsz. Az ezen lévő mérő vagy mutató segítségével pontosan látod, hogy helyesen végzed-e az intimtornát.

Sajnos azonban arról is érdemes beszélni, hogy a nők 30%-a már képtelen tornával hatni az intimizmaira. Nekik az elektro-stimulációs készülékeket ajánlom, amellyel újra életet tudnak lehelni teljesen elhalt izmaikba – mindezt egy gombnyomással.

2.,Nem használod az összes Kegel-gyakorlatot 

Tudnod kell, hogy a medencefenék-izmok kétféle izomrostból állnak: az egyik a lassan, a másik a gyorsan összehúzódó izomrost. Az előbbiek felelősek a húgyhólyag és a bél hosszabb idejű szabályozásáért – lehetővé téve, hogy időben eljuss a vécére.

Az utóbbiak pedig azok az izomrostok, amelyeknek gyorsan kell reagálniuk, hogy támogassák a húgyhólyag szabályozását például köhögés, tüsszentés, nevetés, ugrálás vagy futás, tehát terhelések során.

Vagyis láthatod, hogy a medencefenék teljes izomzatának erősítéséhez, gyakorlatok széles skáláját kell végezned rendszeresen.

3.,Nem pihensz 

Sok nő úgy gondolja, hogy minél tovább tartja a gyakorlatot, annál jobb, de ez nem igaz. Azzal, hogy hosszú ideig feszíted, szorítod az izmokat, nem fog erősödni. Ahhoz, hogy a medencefenék-izmainak teljes mozgására hatással tudj lenni, pihentetni is kell az izmokat.

A pihenés tehát ugyanolyan elengedhetetlen, mint az erő, amivel tornászol, ezért ne feledkezz meg a Kegels-relaxációról! Ez mindössze abból áll, hogy ellazítod a medencefenék-izmaidat. Hogy pontosan követni tudd, jól végzed-e a lazítást, használj Biofeedback készüléket vagy hüvelykúpot.

4.,Nem követed nyomon az előrehaladást

Attól, hogy nem látod a medencefenék-izmaidat, nem jelenti azt, hogy nem tudod nyomon követni a fejlődést. Fontos tudni, hogy javul az izomzat vagy még több munkára, esetleg további vizsgálatokra van szükség.

Ha van izomstimulációs eszközöd, akkor ezt könnyedén meg tudod tenni a szorításod lemérésével.

5.,Túl hamar adod fel 

Ha még nem adtad meg izmaidnak a 12 hetet, akkor túl korán adtad fel. A jelentős javulás érdekében mindennap, legalább 12 héten keresztül tornásztatni kell az izmokat.

Mit tehetsz, ha te is elkövetted eddig ezeket a hibákat? Nagyon egyszerű: innentől kerüld el őket. 🙂 Azért született meg ez a cikk, hogy tudd, mire kell figyelni. Hiszen sokszor az információhiány miatt adódik a probléma, vagyis a nők egyáltalán nem tudják, mit csinálnak rosszul.

Pontosabban: eddig nem tudták…

Tornára fel!

Forrás: https://www.kegel8.co.uk/blog/top-5-kegel-exercise-mistakes

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...

Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket.  Mivel...
ha nem jön. ababa

Ha nem jön a baba…

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család,...
kGoal, az interaktív kismedencei tréner

Kompakt okoseszköz az intimegészségért: a kGoal edzőtréner

Az új, saját izomerős tréner elérhető az Intimegészség.hu kínálatában!  Megszokhattátok már, hogy számunkra rendkívül fontos a női egészség területén megjelenő...
Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb műszer. Szinte a végtelenségig terhelhető, hatalmas erőkifejtésre képes, és akár egy gyönyörű gyermek kihordására is...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!