Az 5 leggyakoribb intim-torna hiba

Intim- torna-hiba

Becsületesen végzed a Kegel-gyakorlatokat, mégsem tapasztalsz javulást?

Mindig szánsz időt a tornára, de nem jönnek az eredmények?

Mi lehet a gond? – morfondírozol magadban. – Elrontok valamit? Rosszul csinálom? Rajtam már csak a műtét segíthet?

Ez utóbbi kérdésre sajnos nem tudok biztos választ adni…

Azt azonban megmutathatom, melyek azok a hibák, amiket a legtöbben elkövetnek az intimtorna során. Így már tudni fogod, mire figyelj oda a jövőben, hogy a lehető legjobban végezd a gyakorlatokat.

1.,Nem a gátizmaidat tornásztatod 

A Kegel-gyakorlatok könnyűnek tűnhetnek, de sajnos nem azok. A dolog kemény része az izmok helyének megfelelő meghatározása. Ez sokaknak egyáltalán nem megy, amit a statisztikák is alátámasztanak, ugyanis kettőből egy nő rosszul végzi az intimtornát.

Ahelyett, hogy jól szorítanák és emelnék a medencefenék-izmokat, inkább lefelé nyomják, ami további károkat okozhat. Ha te sem vagy biztos abban, hogy jól végzed-e a gyakorlatokat, akkor három dolgot tehetsz:

  1. Elmész egy szakemberhez, aki csak veled foglalkozik.
  2. Izomstimulációs eszközt használsz. A Biofeedback készülék  például pontosan azokat az izmokat mozgatja meg, amelyeket kell.
  3. Hüvelysúlyt használsz. Az ezen lévő mérő vagy mutató segítségével pontosan látod, hogy helyesen végzed-e az intimtornát.

Sajnos azonban arról is érdemes beszélni, hogy a nők 30%-a már képtelen tornával hatni az intimizmaira. Nekik az elektro-stimulációs készülékeket ajánlom, amellyel újra életet tudnak lehelni teljesen elhalt izmaikba – mindezt egy gombnyomással.

2.,Nem használod az összes Kegel-gyakorlatot 

Tudnod kell, hogy a medencefenék-izmok kétféle izomrostból állnak: az egyik a lassan, a másik a gyorsan összehúzódó izomrost. Az előbbiek felelősek a húgyhólyag és a bél hosszabb idejű szabályozásáért – lehetővé téve, hogy időben eljuss a vécére.

Az utóbbiak pedig azok az izomrostok, amelyeknek gyorsan kell reagálniuk, hogy támogassák a húgyhólyag szabályozását például köhögés, tüsszentés, nevetés, ugrálás vagy futás, tehát terhelések során.

Vagyis láthatod, hogy a medencefenék teljes izomzatának erősítéséhez, gyakorlatok széles skáláját kell végezned rendszeresen.

3.,Nem pihensz 

Sok nő úgy gondolja, hogy minél tovább tartja a gyakorlatot, annál jobb, de ez nem igaz. Azzal, hogy hosszú ideig feszíted, szorítod az izmokat, nem fog erősödni. Ahhoz, hogy a medencefenék-izmainak teljes mozgására hatással tudj lenni, pihentetni is kell az izmokat.

A pihenés tehát ugyanolyan elengedhetetlen, mint az erő, amivel tornászol, ezért ne feledkezz meg a Kegels-relaxációról! Ez mindössze abból áll, hogy ellazítod a medencefenék-izmaidat. Hogy pontosan követni tudd, jól végzed-e a lazítást, használj Biofeedback készüléket vagy hüvelykúpot.

4.,Nem követed nyomon az előrehaladást

Attól, hogy nem látod a medencefenék-izmaidat, nem jelenti azt, hogy nem tudod nyomon követni a fejlődést. Fontos tudni, hogy javul az izomzat vagy még több munkára, esetleg további vizsgálatokra van szükség.

Ha van izomstimulációs eszközöd, akkor ezt könnyedén meg tudod tenni a szorításod lemérésével.

5.,Túl hamar adod fel 

Ha még nem adtad meg izmaidnak a 12 hetet, akkor túl korán adtad fel. A jelentős javulás érdekében mindennap, legalább 12 héten keresztül tornásztatni kell az izmokat.

Mit tehetsz, ha te is elkövetted eddig ezeket a hibákat? Nagyon egyszerű: innentől kerüld el őket. 🙂 Azért született meg ez a cikk, hogy tudd, mire kell figyelni. Hiszen sokszor az információhiány miatt adódik a probléma, vagyis a nők egyáltalán nem tudják, mit csinálnak rosszul.

Pontosabban: eddig nem tudták…

Tornára fel!

Forrás: https://www.kegel8.co.uk/blog/top-5-kegel-exercise-mistakes

Az inkontinencia jelei

Az inkontinencia első jelei

A medencefenék süllyedéses problémáinak kialakulásához jellemzően...

7 dolog, amit tudnod kell az inkontinenciáról

Gyakran előfordul, hogy levelet kapunk olyan kétségbeesett nőktől,...

Intimnapló: Egy nő van a lábam között!

Néhány hete írtam arról, hogy mi történt, miután néhány évnyi enyhe...
székletinkontinencia

Székletinkontinencia

A Székletinkontinencia A székletinkontinencia a székletürítés...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!