Ezt az 5 izmot hanyagolod el a legjobban

Ezt- -az- 5- izmot -hanyagolod- el- a- legjobban

Ezt az 5 izmot hanyagolod el a legjobban!

 

Úgy gondolom, a jelenlegi edzésterved – már, ha van edzésterved – olyan izmokat dolgoztat meg, mint például a hasizom, a bicepsz és a combizom. Noha ezek edzése is rendkívül fontos az egészség és a szuper alak fenntartásában, vannak más izmok is, amelyek figyelemért kiáltanak.

De hiába…

…hiszen legtöbbször nem hallod meg őket.

Sem te, sem sokan mások.

Emiatt viszont egyáltalán nem kell rosszul érezned magadat,hiszen semmilyen bűnt nem követtél el. Csupán egy picit elhanyagoltad a tested egy részét, de ezen a jövőben lehet változtatni. Hiszen gondolj bele: ezeket az izmokat nem látod mindennap, nem formálják az alakodat, így nem is csoda, hogy elfeledkezel róluk az edzés során.

Ezért döntött úgy a Kegel8, hogy összegyűjti azt az 5 legfontosabb izmot, amelyet a leggyakrabban elhanyagolunk – te is és én is.

Lássuk a felsorolást!

1. Elülső fűrészizom, vagyis musculus serratus anterior 

Ez az izom a testünk oldalán, a bordákon található. Rendkívül fontos a lapocka mozgatása és a testtartás szempontjából.

Ahhoz, hogy jól megedzesd, próbáld ki a macska jógapózt.Állj négykézláb, homorítsd a hátadat, szegd fel a fejedet és lélegezz be. Ezután, amikor a fejedet leszeged, a hátadat pedig domborítod, akkor lélegezz ki.

2. Gluteus Medius és Minimus 

A farizomzat három részből áll. Ezek:musculus gluteus maximus, musculus gluteus medius, musculus gluteus minimus.

A nagyfarizom, vagyis a gluteus maximus nem képes elérni a teljes potenciált a másik két izom támogatása nélkül. Ezek mindegyike alapvető fontosságú, hiszen részt vesznek a járásban, a mászásban, a forgásban és támogatják a medencét.

Az erősítéshez húzz a lábaidra egy gumiszalagot és igazítsd a térdeidhez. Ennek segítségével végezd a guggolást.

3. Állkapocs

Az állkapocs izmait gyakran elhanyagoljuk és általában túlterheljük. Az íny rágása, a körömrágás, az étel pépesítése stresszt vált ki az izmokban, néha még fájdalmat is okozhat.

Figyelj oda, hogy néha tudatosan lazíts az állkapcsod izmain. A lágy masszázs szintén hatékony lehet.

4. Hangképző izmok

A torok tartalmazza a test leggyakrabban használt izmait. Ezek az apró izmok a beszédhez és a légzéshez szükségesek, mégsem kapnak kellő figyelmet.

Ezeket az izmokat mindennap kellene edzetned annak érdekében, hogy a lehető legegészségesebb állapotban tartsd őket.Igyál sok vizet, kerüld a savas ételeket, a dohányzást és az alkoholfogyasztást. Próbáld meg sikoltozással sem fárasztani.

5. Medencefenék

A medencefenék kapcsolatban van a hasi izmokkal. Az erős medencefenék-izomzat elengedhetetlen ahhoz, hogy ne alakuljon ki inkontinencia vagy süllyedéses elváltozások és sérvek.

Ezeknek az izmoknak az erősítése kétféle módon történhet: intimtornával és izomstimulációs eszközökkel.Az előbbi esetén érdemes felkeresni egy szakembert, hiszen előfordulhat, hogy az izmok állapota miatt csak egy izomstimulációs eszköz segíthet.

Ha ezekkel az eszközökkel kapcsolatban van kérdésed, akkor pedig fordulj hozzám bizalommal. Valamikor én is átmentem azon, amin te, ezért pontosan tudom, mit érzel.Ezért is hoztam létre ezt a weboldalt és a Facebook-csoportomat, az Őszintén az inkontinenciáról és a medencefenék problémákról közösséget.

Szeretném átadni azt a tudást és tapasztalatot, ami mögöttem áll, illetve egy olyan klubot kialakítani a Facebookon, ahol az érintett nők megbeszélhetik egymással a problémáikat és egy támogató közösségre lelhetnek.

A mottónk: együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozz!

 

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...

Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket.  Mivel...
ha nem jön. ababa

Ha nem jön a baba…

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család,...
kGoal, az interaktív kismedencei tréner

Kompakt okoseszköz az intimegészségért: a kGoal edzőtréner

Az új, saját izomerős tréner elérhető az Intimegészség.hu kínálatában!  Megszokhattátok már, hogy számunkra rendkívül fontos a női egészség területén megjelenő...
Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb műszer. Szinte a végtelenségig terhelhető, hatalmas erőkifejtésre képes, és akár egy gyönyörű gyermek kihordására is...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!