Ezt az 5 izmot hanyagolod el a legjobban!

 

Úgy gondolom, a jelenlegi edzésterved – már, ha van edzésterved – olyan izmokat dolgoztat meg, mint például a hasizom, a bicepsz és a combizom. Noha ezek edzése is rendkívül fontos az egészség és a szuper alak fenntartásában, vannak más izmok is, amelyek figyelemért kiáltanak.

De hiába…

…hiszen legtöbbször nem hallod meg őket.

Sem te, sem sokan mások.

Emiatt viszont egyáltalán nem kell rosszul érezned magadat,hiszen semmilyen bűnt nem követtél el. Csupán egy picit elhanyagoltad a tested egy részét, de ezen a jövőben lehet változtatni. Hiszen gondolj bele: ezeket az izmokat nem látod mindennap, nem formálják az alakodat, így nem is csoda, hogy elfeledkezel róluk az edzés során.

Ezért döntött úgy a Kegel8, hogy összegyűjti azt az 5 legfontosabb izmot, amelyet a leggyakrabban elhanyagolunk – te is és én is.

Lássuk a felsorolást!

1. Elülső fűrészizom, vagyis musculus serratus anterior 

Ez az izom a testünk oldalán, a bordákon található. Rendkívül fontos a lapocka mozgatása és a testtartás szempontjából.

Ahhoz, hogy jól megedzesd, próbáld ki a macska jógapózt.Állj négykézláb, homorítsd a hátadat, szegd fel a fejedet és lélegezz be. Ezután, amikor a fejedet leszeged, a hátadat pedig domborítod, akkor lélegezz ki.

2. Gluteus Medius és Minimus 

A farizomzat három részből áll. Ezek:musculus gluteus maximus, musculus gluteus medius, musculus gluteus minimus.

A nagyfarizom, vagyis a gluteus maximus nem képes elérni a teljes potenciált a másik két izom támogatása nélkül. Ezek mindegyike alapvető fontosságú, hiszen részt vesznek a járásban, a mászásban, a forgásban és támogatják a medencét.

Az erősítéshez húzz a lábaidra egy gumiszalagot és igazítsd a térdeidhez. Ennek segítségével végezd a guggolást.

3. Állkapocs

Az állkapocs izmait gyakran elhanyagoljuk és általában túlterheljük. Az íny rágása, a körömrágás, az étel pépesítése stresszt vált ki az izmokban, néha még fájdalmat is okozhat.

Figyelj oda, hogy néha tudatosan lazíts az állkapcsod izmain. A lágy masszázs szintén hatékony lehet.

4. Hangképző izmok

A torok tartalmazza a test leggyakrabban használt izmait. Ezek az apró izmok a beszédhez és a légzéshez szükségesek, mégsem kapnak kellő figyelmet.

Ezeket az izmokat mindennap kellene edzetned annak érdekében, hogy a lehető legegészségesebb állapotban tartsd őket.Igyál sok vizet, kerüld a savas ételeket, a dohányzást és az alkoholfogyasztást. Próbáld meg sikoltozással sem fárasztani.

5. Medencefenék

A medencefenék kapcsolatban van a hasi izmokkal. Az erős medencefenék-izomzat elengedhetetlen ahhoz, hogy ne alakuljon ki inkontinencia vagy süllyedéses elváltozások és sérvek.

Ezeknek az izmoknak az erősítése kétféle módon történhet: intimtornával és izomstimulációs eszközökkel.Az előbbi esetén érdemes felkeresni egy szakembert, hiszen előfordulhat, hogy az izmok állapota miatt csak egy izomstimulációs eszköz segíthet.

Ha ezekkel az eszközökkel kapcsolatban van kérdésed, akkor pedig fordulj hozzám bizalommal. Valamikor én is átmentem azon, amin te, ezért pontosan tudom, mit érzel.Ezért is hoztam létre ezt a weboldalt és a Facebook-csoportomat, az Őszintén az inkontinenciáról és a medencefenék problémákról közösséget.

Szeretném átadni azt a tudást és tapasztalatot, ami mögöttem áll, illetve egy olyan klubot kialakítani a Facebookon, ahol az érintett nők megbeszélhetik egymással a problémáikat és egy támogató közösségre lelhetnek.

A mottónk: együtt erősebbek vagyunk!

Csatlakozz!

 

Kapcsolódó bejegyzések

Medencefenék

Mit tehetünk azért, hogy a futás öröm maradjon?

A válasz nagyon egyszerű! Korábbi bejegyzéseimben említettem, hogy milyen nagy szerepe van ebben a medencefenéki izmainknak. Bizonyos sportok, mint például a futás,  nagyon jót tesz a keringésünknek, de a medencealapi izmainkat az átlagnál nagyobb igénybevételnek Tovább...

Egyéb

Mindent a kockapesszáriumokról!

Rendkívül gyakori, hogy a várandósság alatt, vagy a szülést követően, illetve a változókor alatt vizeletvesztéses panaszok, idegentest érzés, vagy más hüvelyi betüremkedés tapasztalható. A kezdeti tünetek általában ijesztőek, azonban viszonylag sokáig együtt lehet velük élni, Tovább...

Medencefenék

Néhány szó a gátizomról

A gátizom feladata Gondolj bele, mekkora terhelésnek/nyomásnak van kitéve a gátizmod nap, mint nap! Láthatatlanul ő felelős, hogy a medence-körüli szerveidet a megfelelő helyen tartsa ezzel támogatva normál működésüket. Miért érdemli meg a Te gátizomzatod Tovább...