Ha nem jön a baba…

ha nem jön. ababa

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről

Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család, hatalmas a lelkesedés. A remény, a jövőbe vetett hit, az álmodozás átszövi a mindennapokat, növeli a szexuális étvágyat és közelebb hoz egymáshoz. De mit tehetünk, ha nem jön a baba?!

A teherbeesés valószínűsége

Egészséges, fogamzóképes nők esetében a teherbeesés valószínűsége egy-egy ciklusban védekezés nélküli, rendszeres szexuális élet esetén kb. 20-30 %. Ez egyben azt is jelenti, hogy az egy éven át rendszeresen megélt öröm következtében szinte biztos, hogy teherbe esünk. Szóval, ha nem jön a baba az első időszakban, többnyire csak egy kis türelemre és még több összebújásra van szükség.

Persze, ha a teherbeesés szerelmi életünk központi kérdésévé válik, könnyen lehet, hogy a szenvedély helyét átveszi egyfajta mechanikus teljesíteni akarás, mely a kapcsolatra is rányomja bélyegét. Emellett az életmódbeli sajátosságok, rejtett autoimmun megbetegedések, a stressz, a tápanyaghiányos táplálkozás, a felderítetlen traumák és elakadások, vagy akár szimplán csak az alváshiány, egyaránt kedvezőtlenül befolyásolhatják a női ciklust, illetve a várandósság kialakulását.

Vizsgálatok, ha nem jön a baba

A gyermekáldásra váró párok gyakran tapasztalják, hogy az egy éves türelmi idő lejárta előtt az egészségügyi ellátórendszer egyes tagjai statisztikai okokra hivatkozva nem veszik igazán komolyan aggodalmaikat. Ilyenkor szoktak előtérbe kerülni a közösségi média csoportok, ahol a lányok egymásnak adott tippekkel ‘képzik’ magukat instant nőgyógyásszá vagy endokrinológussá.

Hagyjuk meg az orvoslást az orvosoknak és nézzük, mi az, amire tényleg szükség lehet:

 • cikluskövetés;
 • hasi és/vagy hüvelyi ultrahang;
 • általános vérkép elkészítése;
 • ciklus 3. napi és az ovulációt követő 6-7. (21-24. nap) napi vérvétel;
 • rákszűrés;
 • PCOS és endometriózis kizárása;
 • inzulinrezisztencia kiszűrése min. hárompontos cukorterheléssel mindkét félnél;
 • autoimmun pajzsmirigy és más endokrin megbetegedések szűrése mindkét félnél;
 • spermavizsgálat;
 • pszichológus felkeresése;
 • vitamin- és ásványianyag-pótlás;
 • több pihenés, kevesebb stressz.

Mi az Intimegészség.hu-nál hisszük, hogy ha nem jön a baba, nem hibást kell keresni, hanem megoldásokat!

Mindent a FERTY-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről

FERTI-LILY - segítsd a csodát valóra válni!

Azért kezdtünk a FERTI-LILY fogamzást támogató gél, valamint a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő kehely forgalmazásába, mert ismerjük és értjük a várakozás súlyos csendjét. 

Emellett olyan egészséges és testbarát, inoperábilis és könnyen alkalmazható eszközökkel szeretnénk segíteni a nők anyaként való kiteljesedését, melyek használata biztonságos, kockázatmentes és otthoni körülmények között is bármikor elkezdhető.

A szettben is beszerezhető várandósságot támogató eszközök hatékonyságát klinikai vizsgálatok is igazolják. Az elvégzett kutatás alapvetése az volt, hogy egy normál, egészséges nő esetében három hónap alatt kb. 20-24% a teherbeesés esélye a rendszeres együttlétek esetén. A FERTI-LILY kehellyel három hónap alatt másfélszeresére, hat hónap alatt pedig 48 %-kal nő a várandósság valószínűsége!

További fontost tudnivalók, ha nem jön a baba

A FERTI-LILY orvosi szilikonból készült kehely akár hat cikluson át biztonságosan és kényelmesen használható. Felhelyezése sem szakértelmet, sem különösebb gyakorlatot nem igényel. Működési elve is rendkívül egyszerű:

 1. A szeretkezést megelőzően, illetve az aktus során használjuk a FERTI-LILY fogamzást támogató gélt, mely hozzájárul az élvezetes együttléthez! A gél emellett olyan mikrokörnyezetet teremt a hüvelyben, melyben a spermiumok több, mint 24 órán át életképesek maradnak.
 2. Bújjunk össze párunkkal gyakran és élvezzük egymás társaságát!
 3. Az együttlétet követően az esernyőhöz hasonló alakú kelyhet helyezzük a hüvelybe és toljuk a méhszáj felé! A kehely‘felfogja’ a spermiumokat és a fizikai akadályt képezve segíti elő a megtermékenyülést. (A kelyhet aktus után min. 20, maximum 60 percig kell a hüvelyben tartani.)
 4. A FERTI-LILY megtermékenyülést segítő kelyhet használat után langyos vízzel kell elmosni, mely így a következő együttlétnél újra használható!

A kehely, illetve a gél használata egyik fél számára sem jár kellemetlen érzetekkel, nem változtatja meg az együttlétek minőségét és nem rontja el az intimitásban a közelség élményét, mégis hatékonyan járul hozzá a vágyott várandósság kialakulásához.

Ha nem jön a baba: FERTI- LILY termékek az Intimegészség.hu-tól!

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...

Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket.  Mivel...
kGoal, az interaktív kismedencei tréner

Kompakt okoseszköz az intimegészségért: a kGoal edzőtréner

Az új, saját izomerős tréner elérhető az Intimegészség.hu kínálatában!  Megszokhattátok már, hogy számunkra rendkívül fontos a női egészség területén megjelenő...
Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb műszer. Szinte a végtelenségig terhelhető, hatalmas erőkifejtésre képes, és akár egy gyönyörű gyermek kihordására is...
Mennyi idő után várható jabulás elektrostimulációs kezelés esetén?

Mennyi idő alatt hat az elektrostimulációs kezelés?

Ha gondunk van, nem akarunk várni. Azonnali és tartós megoldást szeretnénk, a női egészség dolgában azonban ez sajnos ritkán megoldható. A medencefenék-gyengeség és a...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!