Vizelettartási problémák kezelése gyógynövényekkel

segítsünk gyógynövényekkel a vizelettartási problémékon

A vizelettartási problémák már enyhe tünetek esetén is rengeteg kellemetlenségekkel járnak. Az állandó vizelési kényszer, a gyakori mosdóhasználat befolyásolja a mindennapok ritmusát. Az emiatt kialakuló érzelmi stressz pedig kedvezőtlen hatással van a közérzetre, magabiztosságra és lendületre egyaránt. Hát még, ha a vizeletartási nehézségek súlyosabb eseteiről, például elcseppenésről, elfolyásról, pláne részleges vagy teljes hólyagürítésről van szó!

Gyógynövények felfázásra

A medencefenék gyengeségének első jelei között figyelhető meg a gyakori felfázás. Ez a közhiedelmekkel ellentétben nem akkor alakul ki, ha alulöltözzük az időjárást vagy leülünk a hideg földre. A felfázás ugyanis valójában bakteriális eredetű húgyúti fertőzést jelent, melynek kezelésében van, hogy csak az antibiotikumok hoznak valódi megoldást. Az első tünetek jelentkezésekor azonban érdemes kipróbálni a gyógynövényeket, ezek ugyanis jelentősen javíthatják szervezetünk megküzdési esélyeit.

A legfontosabb, hogy felfázás esetén fogyasszunk bő folyadékot – csap- vagy ásványvizet – és kerüljük a koffeines italokat, cukros üdítőket. Emellett célszerű nyírfalevél, aranyvesszőfű, csalánlevél, medveszőlő és tőzegáfonya fogyasztása mellett dönteni.

  • A nyírfalevél teája vízhajtó és veseműködés-szabályozó főzet, mely gátolja a vesehomok- és kő képződését. Hatásos hólyaghurut esetén, tavaszi kúraszerű alkalmazása pedig hozzájárul a vér húgysav- és koleszterinszintjének csökkentéséhez.
  • Az aranyvesszőfű főzete kiváló vízhajtó és immunrendszer erősítő csodaszer, melyet méregtelenítésre és húgyúti betegségekre javasol a szakirodalom. A máj serkentésére és az epebántalmak kezelésére is kiváló.
  • A csalánlevél az egyik legismertebb gyógynövényünk, hiszen vértisztítóként, salaktalanítóként és méregtelenítőként is hatásos. Mivel fokozott vízkiválasztásra serkenti a vesét, csökkenti a vér húgysavszintjét. Vagyis ízületi gyulladások és reumatikus megbetegedések esetén is rendkívül jó szolgálatot tesz annak, aki teáját rendszeresen fogyasztja.
  • A medveszőlő a gyógynövények wonderwoman-je, hiszen laboratóriumi körülmények között is bizonyításra került, hogy képes elpusztítani a leggyakoribb húgyúti kórokozókat is. Enyhe gyulladáscsökkentő és vizelethajtó hatása pedig tovább fokozza az eredményességet. Azaz teában, kapszulában is hasznos lehet.
  • A tőzegáfonya és a női egészség hosszú ideje kéz a kézben járnak. Ennek oka, hogy a jellegzetes ízű superfood gyulladáscsökkentő hatása és a húgyúti fertőzések megelőzésében játszott szerepe egyaránt segíti az immunrendszer működését.

vizelettartási problémák kezelése gyógynövényekkel

Vizelettartási problémák kezelése gyógynövényekkel

A vizelettartási problémák kialakulásának legvalószínűbb okai a medencefenék általános gyengesége, a hólyag- vagy hüvelysüllyedés, esetleg a túlzott medencefenéki izomfeszülés, vagy maga a menopauza. Legyen szó bármely alapesetről, a kellemetlen szagok, a vizeletcsepegés, a komfortvesztés egyaránt jelentősen csökkenti a beteg magabiztosságát és életterét. Épp ezért fontos, hogy a tünetek jelentkezése esetén mielőbb szakemberhez forduljon a páciens és teljes körű, átfogó intervencióval tegyen az egészségért.

A kezelés részeként a rendszeres medencefenéki izomtorna, a helyes étkezés és az orvos által rendelt egyéb orvostechnikai eszköz vagy elektrostimulációs kezelés mellett számos gyógynövény is alkalmazható.

A spanyolmeggy például sok A-, B1-, B2-, és C-vitamint és kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz. Emellett található benne foszfor is. Mindezek hozzájárulnak az erek rugalmasságához, enyhítik a fájdalmakat és a fejfájást. Az árvacsalán a légúti megbetegedéseken túl a húgyutak hurutos megbetegedései és fertőzései esetén is jó szolgálatot tesz, valamint gyomor- és bélpanaszok kezelésére is kiváló. A kisvirágú füzike elsősorban a húgyúti rendszerre fejti ki hatásait, hiszen úgy tartják, tisztítja a nemi szerveket, a vesét, a hólyagot és fokozza a véráramlást. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, vértisztító és fájdalomcsillapító hatást is tulajdonítanak neki, így célszerű teakeverékben vagy önállóan, akár tinktúraként, kapszulában fogyasztani.

Gyógynövényes támogatás a medencefenék edzés mellé

Kollagén és kreatin nélkül nincs siker

A medencefenéki izomgyengeség kezelésében hatékony támogatás a kollagén szintjének megemelése. Ehhez hal- vagy marhakollagént, speciális italporokat vagy étrend-kiegészítőket is érdemes a javallatoknak megfelelően az étrendbe illeszteni.

Azoknak pedig, akik a rendszeresen végeznek elektrostimulációs kezeléseket vagy gátizom-, Kegel- vagy gyógytorna-gyakorlatokat, az Intimegészség.hu a magyar tudóscsapat fejlesztéséből származó INCOXIL italport javasolja.
A naponta fogyasztandó, könnyen elkészíthető, ízletes italpor ugyanis a kreatin nevű aminosav segítségével támogatja a test működését. Ez a természetes anyag ugyanis az 55 év feletti vizeletvesztési panaszokkal küzdő nők esetében hozzájárul az izomerő kifejtéséhez és az izmok épüléséhez. A  benne található kalcium, cink és  magnézium segíti a normál izomműködést és az immunrendszer zavartalan munkáját. Ráadásul egyetlen tasakban megtalálható a szervezet számára szükséges napi kreatin mennyiség 100 %-a. Csodát tesz. Próbáld ki Te is most!

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...
merj kérdezni a nőgyógyásztól

Kérdések, amiket a nőgyógyász rendelőjében nem mersz feltenni

Kérdések, amiket a nőgyógyász rendelőjében nem mersz feltenni Normál esetben a nőgyógyász rendelőjében nemcsak az alapos vizsgálatokra, hanem a tünetek és panaszok...
A stressz inkontinencia rendkívül gyakori jelenség. Különösen a túlsúllyal élő, ülőmunkát végző, cukorbeteg vagy prediabéteszes, illetve már szült nők körében.

A stressz inkontinenciáról tabuk nélkül

Az inkontinenciának számos fajtája létezik, melyek közül a leggyakoribb a stressz inkontinencia. A tévhitekkel ellentétben azonban ez a kórkép azonban nem feszültséggel...
Visnyei Barbi Intimegészség

Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket.  Mivel...
ha nem jön. ababa

Ha nem jön a baba…

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család,...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!