Szexuális élet kismedencei problémákkal és inkontinenciával

Szexuális Élet Kismedencei elváltozásokkal

A medencefenékben jelentkező fájdalom és a különböző kismedencei problémák súlyos terhet rónak az intim együttlétekre: megakadályozhatják szexuális élet és a szerelmes összeborulások minőségét és mennyiségét. Arról nem beszélve, hogy vannak olyan pózok, amelyek még súlyosbítják is az adott problémát.

Ne félj, ez nem azt jelenti, hogy siratni és temetni kell a meghitt szeretkezéseket. Íme néhány szexuális póz, amelyek a legkényelmesebbek és a legizgalmasabbak medencefenéki fájdalom esetén.

És persze azt is megmutatom, melyiket kerüld el!

Intim együttlétek medencefenéki fájdalom esetén 

Kerüld a misszionárius pózt! Így méh olyan szögben áll, hogy a hímvessző közösülés során fájdalmat okozhat. Helyette próbáld ki a következőt: tegyél a partnered combjára egy kispárnát, majd ülj rá lovaglóülésben úgy, hogy a párna félig a feneked alatt van.

Lásd a képen:

Intim együttlétek hólyagfájdalom szindróma vagyis Interstitial Cystitis esetén 

Hólyagfájdalom szindrómáról akkor beszélünk, amikor gyakori vizelési ingert tapasztalsz, viszont csak kis mennyiségű vizelet távozik, mindeközben az inger hirtelen és sürgetően jelentkezik, bizonyos esetekben hólyagtáji, húgycsövi és hüvelyi fájdalmak is felléphetnek.

Ha ettől szenvedsz, mindenképp kerüld el a misszionárius és a kutyapózt, mert ezek kellemetlenül érinthetik a hólyagot. Helyette próbáld ki a módosított misszionárius pózt úgy, hogy párnát tesztek a derekad alá.Ha a medence magasabban helyezkedik el, akkor a húgyhólyag és a méh is új pozícióba kerül.

Lásd a képen:

Intim együttlétek inkontinencia esetén

A vizelet-inkontinencia sokkal gyakoribb ,mint gondolnád. Emberek millióit érinti a világon és akár fiatal, mindössze 18-25 éves korban is jelentkezhet. Csak egy példa a szemléltetés kedvéért: ha azok, akik inkontinenciától szenvednek, egy külön országba tömörülnének, az lenne a harmadik legnagyobb ország a világon!

Igen, ilyen sokan vannak.

Az inkontinenciáról bővebben ebben a cikkemben írtam!

Ahhoz, hogy a szexuális életed ne szenvedjen csorbát emiatt, érdemes figyelned néhány dologra. Az egyik a medencefenék izmainak folyamatos edzetése izomstimulációs eszközökkel. A másik: ha aggódsz a szex közbeni szivárgás miatt, korlátozd az alkoholfogyasztást– főleg az együttlétek előtt. Az alkohol ugyanis irritálhatja a hólyagot.

Na, és mi a helyzet a pózokkal?

Kerüld a misszionárius és a kutyapózt, és válassz helyette olyat, ahol kevesebb nyomás van a medencén és a húgycsövön. A két fentebb mutatott póz mellett például kipróbálhatod a következőt is:

Intim együttlétek süllyedéses elváltozások esetén

A süllyedéses elváltozások szintén rányomják a bélyegjüket az intim együttlétekre és az önfeledt szeretkezésekre. Ezekről akkor beszélünk, ha a medencefenék izmai túl gyengék ahhoz, hogy megtartsák a medenceűri szerveket, mint a méh, a hólyag és végbél.

A süllyedéses elváltozásokról bővebben ebben a cikkben írtam!

A következő pózokat mindenképp kerüld el, ha süllyedéses elváltozástól szenvedsz: álló, lovagló, fordított lovagló (a nő háttal ül). Helyette próbált ki a módosított misszionárius pózt (ahogy a képen látod) és a kanálpózt: lefekszel az oldaladra, a párod mögéd fekszik és úgy hatol be.

Beszéljünk a szexuális élet fokozásáról 

A 18-50 év közötti nők körülbelül 17%-át érinti a hüvelyszárazság. Ez kellemetlenséget és akár fájdalmat is okozhat a szexuális együttlétek során – szinte bármilyen pozícióban. Így a síkosítók rendszeres használata elengedhetetlenné válik.

A szexuális élet fokozása érdekében különösen fontos az izomstimulációs eszközök használata is. Az öregedéssel a hüvely veszít rugalmasságából, amely hatással van a szexuális életre és nem mellesleg az inkontinenciára is a kismedencei problémákra is. A medencefenék izmainak erősítése garantáltan fellendíti a szexuális együttlétek minőségét – nemcsak a te, hanem a partnered számára is.

Hasonlóan kulcsfontosságú tényező ebben a kérdésben a kommunikáció. Mondd el a partnerednek, hogy mely pozíciók működnek és melyek elviselhetetlenek a számodra, esetleg melyek nem jöhetnek szóba különböző egészségügyi problémák miatt.Emellett persze érdemes kísérletezni is (medencefenéki problémákkal csak óvatosan), hiszen soha nem tudhatod, melyik póz lesz a legkényelmesebb és a legélvezetesebb a számodra.

Mi van akkor, ha még mindig fájdalmat tapasztal szex közben? 

Legyél nagyon óvatos a hálószobában! A kísérletezés érzéki dolog, viszont, ha nem figyelsz oda, bizonyos pozíciók súlyosbíthatják a medencefenéki problémáidat.Ne hagyd figyelmen kívül a fájdalom jeleit, és ha azok folyamatosan fennállnak, keresd fel az orvosodat!

Képek forrása: Kegel8.co.uk

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...

Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket.  Mivel...
ha nem jön. ababa

Ha nem jön a baba…

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család,...
kGoal, az interaktív kismedencei tréner

Kompakt okoseszköz az intimegészségért: a kGoal edzőtréner

Az új, saját izomerős tréner elérhető az Intimegészség.hu kínálatában!  Megszokhattátok már, hogy számunkra rendkívül fontos a női egészség területén megjelenő...
Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb műszer. Szinte a végtelenségig terhelhető, hatalmas erőkifejtésre képes, és akár egy gyönyörű gyermek kihordására is...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!