Restifem szilikonból készült hüvelyi támasztópesszárium

Restifem terápiás pesszárium

Milyen problémákra ajánljuk a Restifem terápiás pesszáriumot?

  • Stresszinkontinencia
  • Kismedencei prolapsus (süllyedés)

Mit kapsz a csomagban?

Szett vásárlása esetén,

  • 1 db S, 1db M, méretű  Restifem terápiás pesszáriumot

Egyéni méret választása esetén,

  • az általad kiválasztott méretű Restifem terápiás pesszáriumot

25.490 Ft41.490 Ft

Restifem szilikonból készült hüvelyi támasztópesszárium

Mi az a Restifem?

A Restifem® egy szövetkompatibilis szilikonból készült hüvelyi támasztópesszárium.Tehermentesíti a medencefenék kötőszövetét, és így elősegíti annak megerősítését, különösen a hüvelyi szülés után.

A szülés utáni hiányos regeneráció azonnal vagy évekkel később stressz-húgyúti inkontinenciához és kellemetlen tüneteket okozó süllyedéses elváltozáshoz vezethet. A szakirodalom szerint a szült nők mintegy 50%-a szenved életében descensusban (pl. a hüvely vagy a méh prolapsusában). A tünetek, mint például a stressz-,húgyúti inkontinencia vagy a süllyedés, a Restifem viselésével enyhíthetők.
A Restifem megelőző és terápiás funkcióval is bír..

A Restifem támogatást nyújt a szülés utáni regenerálódási folyamatban, hogy minden nő mielőbb visszanyerje női jólétét, és egészségét.  Célja, hogy csökkentse annak kockázatát, hogy a természetes szülést követően esetlegesen egy egész életen át a medencefenék funkcionális korlátaival kelljen megküzdeni.

Miért olyan különleges a Restifem?

A hagyományos pesszáriumokhoz képest a Restifem fő különbsége és így jelentős előnye a női medencefenékhez igazodó különleges alakja és a speciális támasztómechanizmusa. A hüvely, a húgyhólyag, a húgycső és a méh számára a pesszáriumok által nyújtott hagyományos támasztó funkció mellett a Restifem anatómiailag megfelelő nyomáscsökkentést biztosít a tartószerkezetek és a kötőszövet számára, mivel a hüvely belsejéből ellennyomást biztosít. A Restifemet a medencefenék passzívan és nem aktívan tartja, ami azt jelenti, hogy a medencefenék izmai is könnyebben regenerálódnak.

Miből készül a restifem és hogyan fejti ki hatását?

A Restifem szövetkompatibilis szilikonból készül, amelynek alakja a hüvely anatómiájához igazodik. Amint azt már a “Miért olyan különleges a Restifem?” pontban említettük, a restifem a hüvely, a húgyhólyag, a húgycső és a méh számára a hagyományos támasztó funkció mellett speciális alakjának köszönhetően rugalmas ellennyomást is biztosít. . Ez az ellennyomás a hasüregben uralkodó nyomással szemben irányul, és így anatómiailag megfelelő nyomáscsökkentést biztosít a szalagok, lágyrészek és egyúttal a medencefenék izmai számára.

Megelőző hatás

A várandósság és a szülés – akár hüvelyi szülés, akár császármetszés – a medence kötőszövetének túlfeszüléséhez és a medencefenék izmainak túlterheléséhez vezethet. Mindkét esetben segíthet a Restifemmel végzett pesszáriumterápia a helyreállítási folyamatok támogatásában.

Terápiás hatás

A stressz és húgyúti inkontinenciában és/vagy süllyedésben szenvedő nők esetében  a panaszok az eszköz viselésével javíthatók vagy akár meg is szüntethetők, mivel a Restifem támogatja a meggyengült anatómiai struktúrákat, ezáltal támogatva a vizeletkontinencia tüneteinek enyhítését. Ez a terápiás hatás a a menopauza időszakában is segítséget nyújt.

Hogyan használjam?

A Restifemet, egy tamponhoz hasonlóan a hüvelybe kell behelyezni. A felhasználó önállóan behelyezheti és cserélheti. A behelyezés és eltávolítás egyes lépései megtalálhatók a vásárlás után megküldött magyar nyelvű használati utasításban.

A medencefenék kötőszövetének szülés utáni regenerálódásának optimális támogatása érdekében a Restifemet a közvetlen szülés utáni időszak( gyermekágy)  után legalább 3-6 hónapig kell alkalmazni.

Mikor nem alkalmazható a Restifem?

  • Gyermekágyi időszak alatt
  • Hüvelyi, hólyag- vagy húgyúti fertőzés esetén  (a gyulladás gyógyulása után folytatódhat a terápia)
  • Szilikonérzékenység esetén, vagy ha a hüvely bőre nem ép.

Fontos, hogy a Restifem önállóan felhelyezhető, eltávolítható és tisztítható.A Restifem használata előtt a kezelést megbeszélheti kezelő nőgyógyászával.

Restifem

 

A termék otthoni körülmények között teljesen biztonságosan használható!

Amennyiben segítségre lenne szükséged az induláshoz, vagy a Restifem terápiás pesszárium használatához, kérjük vedd fel a kapcsolatot az Intimegészség.hu tanácsadóival, akik örömmel segítenek!

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!