Kegel8 ékpárna

 

 • A Kegel8 medencefenék edző párna növeli a kegel gyakorlatok hatékonyságát, és ennek eredményeként csökkenti a stressz inkontinenciát és annak tüneteit
 • Segít a megfelelő, helyes testtartás kialakításában, ezzel elősegítve a keringését, és a hát-illetve gerincfájdalmak enyhítését
 • A párna lehetőséget nyújt a kegel gyakorlatok megfelelő pózban történő végzésére mind manuálisan, mind elektrostimulációs eszköz segítségével
 • Napi használata javítja a testtartást, valamint hatékonyan segíti elő a gátizom fejlődését
 • A párna huzata levehető, mosható

24.990 Ft

1 készleten

Kegel8 ékpárna

Klinikailag bizonyítottan növeli a medencefenék torna hatékonyságát! 

Miért ajánlott ülve végezni a medencefenék gyakorlatokat? Klinikailag bizonyított, hogy leghatékonyabb gyakorlás/edzés érdekében célszerű a gyakorlatokat megfelelő testtartással, ülve végezni. Ülő helyzetben a medencefenéki izmok elkülönülnek a többi, környező izomcsoporttól (pl.: fenék, comb, has), így tornáztatás közben kizárólag a gát izmait célozhatod edzés közben, amely hatékony gyakorlást biztosít.    Sík felületen való ülés helyett a Kegel8 Medencefenék ékpárna segíti a gravitációt a gerinc és a belső szervek igazításában, és a medencefenék keringésének normalizálásában. Ennek eredményeként a párna használata javíthatja a Kegel8 medencefenék tornáztató programok hatékonyságát, valamint megszünteti a kellemetlen hát és derék fájdalmakat. A nők 50% -a nem tudja, hogyan lehet helyesen, helyesen és hatékonyan végezni a gátizomtornát  Általános hibák:

 • Az izomzat felfelé történő húzása/szorítása helyett lefelé szorítanak, amivel nagyobb károkat is okozhatnak
 • A gyakorlatok végzése közben visszatartják a levegőt
 • Nem megfelelő izomcsoportot mozgatnak, így eredménytelenül gyakorolnak

Miért ennyire fontos a megfelelő testtartás?

Az ausztrál gyógytornászi szaklap tanulmánya megállapította, hogy a kegel gyakorlatok végzéséhez a leghatékonyabb pozíció az ülés. Ebben az állapotban a gerinc megfelelő igazításával, azaz megfelelő testtartással végzett gyakorlatok hatékonyabbnak bizonyultak, mint más pozíciókban. Amint a kutatásban résztvevők lehajoltak, nehezebbé vált számukra a medencefenék izmainak aktiválása, és gyakorlatuk kevésbé volt eredményes. A jó testtartás nem csak a medencefenék gyakorlatok végzése során fontos. A helytelen, rossz testtartás összességében nyomást gyakorol a hasüreget körülvevő izmokra, beleértve a medencefenék izmait. Gyengíti őket, és növeli az inkontinencia, valamint a süllyedés kialakulásának esélyét. A napi tevékenységek során a helyes testtartás kialakítása elengedhetetlen, hiszen a jó pozíció elősegíti a mély, hasi izmok aktivitását, amelyek támogatják, támasztják a medencefenék környéki szerveket és segítik a hólyag kontrollálását.  A jó testtartás kialakítása sok más szempontból is fontos . Egy nemrégiben végzett felmérés szerint az emberek akár 90% -a szenved helytelen testtartásból adódó fájdalmaktól. A kutatás során megállapították, hogy a pozitív testtartás növeli az energiaszintet és csökkentheti a stresszt. Egyenes háttal, emelt fővel magabiztosabbnak érezheted magad, és ezt a környezeted is érzékelni fogja.

 • A párna  elősegíti a fenék megfelelő pozícióba helyezését a helyes testtartás kialakítása érdekében. 

 

A 8 ° vagy a 11 ° fokos dőlésszögű párna számodra a megfelelőbb?

Nagyon ritka, hogy egy, azonos méret mindenki számára megfelelő lenne, nincs ez másképp Kegel8 ékpárna esetében sem. A lábnak a padlóhoz viszonyított szöge ugyanolyan fontos, mint a hát pozíciója. Ezért kínálunk 2 különböző dőlésszögű párnát; a 11 °-os dőlésszögű párna azok számára ajánlott, akiknek a súlya meghaladja a 95 kg-ot. A 8 °-os dőlésszögű alkalmasabb az e súly alatt lévők számára.

Fontos információk a párnáról:

 • A Kegel8 medencefenék edzőpárna külső huzata levehető, 30 fokon mosható.
 • A belső hab megfelelően tart, mégis kényelmes.
 • A párna bármilyen székre vagy ülésre felhelyezhető.
 • A szíj segítségével rögzíthető is a kívánt ülőalkalmatosságra. Így tökéletes az autóban való használatra is. A huzaton található hordszíjnak köszönhetően bárhová könnyedén magaddal viheted a kényelmet és a helyes tartást!
 • Használd a lehető leggyakrabban – autóban, irodában, vonaton.

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!