1. Helyezze be az akkumulátort/elemet biztosítva, hogy a piros szalag az akkumulátor/elem alatt legyen a könnyű eltávolítás érdekében.
 2. Csatlakoztassa a vezetéket az „A” csatornába a Kegel8 egység bal felső részénél. A szonda két vezetékét helyezze be a vezeték másik végén található fekete és piros csatlakozóba.
 3. Kenje be síkosítóval (Kegel8 KE GEL) és helyezze be a szondát. Ha a szondának hosszanti elektródái vannak, a fém részek a csípő irányába kell, hogy álljanak. Az alaprész a testen kívül marad, az összes elektródának (fém) a testen belül kell lennie. Olyan jó minőségű kenőanyagot használjon, mint a KE gél, amely a behelyezést kényelmesebbé teszi és az elektromos impulzusokat hatékonyabban vezeti az izmokhoz.
 4. Nyomja meg az „ON” feliratú gombot és ezután válassza ki a megfelelő programot a „PRG” feliratú gomb használatával.
 5. A program elindításához nyomja meg a baloldalon lévő (+) gombot. Tartsa nyomva a (+) gombot mindaddig, amíg rezgést érez az izmaiban. Tartsa ezt a legkényelmesebb szinten. Ha a (-) gomb megnyomásával csökkenthető a milliamper másodperc. A legtöbb programnál a gép folyamatosan jelzi a működés folyamatát, tehát Ön látni fogja a milliamper másodperc emelkedését a működés („work”) állapotban és érezni fogja a pulzálást, aztán leesik „0”-ra, vagyis nyugalmi („rest”) állapotba, ahol az izmok ellazulnak. A program végén automatikusan kikapcsol.

Első alkalom? Tesztelje érzékelésszintjét!

P01 SETE Ez az érzékenységi teszt segítségére lesz a gyakorlatok megtervezésében. Alkalmazza a tesztet max. 50 mA-ig vagy a bőr elektródákat a perineális (gát) területen kevesebb, mint 15 milliamper másodpercig. A bőr elektródákhoz használja a Használati Utasítás 24. oldalán található ábrát. Emelje a milliamper másodpercet ( + gomb = intenzitás), ha csiklandozó érzést, rezgést érez 50mA/15mA alatt, válassza a kezelési programot.

Ha 50mA alatt nem érez csiklandozó/rezgő érzést, akkor feltehetően Önnek valamilyen idegi károsodása van. Végezze a P01-et 50mA/15mA-en naponta kétszer, 4 héten át. Ha 4 hét után nem érzékel semmilyen kedvező változást, kérje ki kezelőorvosa tanácsát!

Hova helyezzük a Kegel8 elektróda-párnákat?

Ha nem tud, vagy nem akar anális tesztet alkalmazni, használhatja a bőr elektróda-párnákat.
Kérjük, kövesse figyelmesen a bőr-elektródák javasolt elhelyezését!

Éjszakai vizelés, túlzottan aktív húgyhólyag és gyakoriság:

Ideális esetben az ember éjszaka maximum egy alkalommal vizel. Ez a program segít az éjszakai gyakori vizelés problémáján (2-3 vagy több alkalommal történő éjszakai vizelés).

Ha végigcsinálta a P01 SETE érzékenységi tesztet, folytassa a következő programokat:

 • P06 U13 Használja a szondát naponta 1-2 alkalommal, 4 héten át, ezt követően áttérhet a P07 STRN programra
  vagy
 • P06 U13 Használja a 4 alacsonyabb hátsó elektródát napi 1-2 alkalommal 6 héten át, ezután térjen át a P07 STRN-re
  vagy
 • P06 U13 Használjon 2 bőr-elektródát naponta 1-2 alkalommal 6 héten át a sípcsonton, ezután térjen át a P07 STRN-re
 • P07 STRN Használja a szondát vagy a bőr elektródákat 4 héten át, lehetőség szerint naponta 2 alkalommal.
 • P08 MAXS Maximális erősséggel és a szonda vagy a bőr-elektródák napi 2-szeri, 4 héten át tartó használatával, amennyiben 12 hét után javulást érünk el, a kezelések száma hétről hétre csökkenthető heti 3-4 alkalomra.

Uraim! Ne emeljék túl magasra a milliamper másodpercet!

 • A ”Kegel8 V férfiak számára” egy CE jelöléssel jóváhagyott, II.a besorolású orvosi eszköz. Érthető, hogy türelmetlenül várják a javulást, de kérjük, figyelmesen kövessék útmutatónkat!
 • Ne hagyják ki az érzékelésszint tesztet! Ez nagyon fontos! És a javasoltak szerint kövessék a programtervet. Így érhető el a legjobb eredmény. A ”Kegel8 V férfiak számára” segítségével erősebbé és egészségesebbé válhat kívül-belül.
 • Ha két programot csinál meg naponta, tartson 8 órás szünetet a kettő között. A relaxációs szakasz kritikus része a rehabilitációnak, amelynek során az izmok regenerálódnak.
 • Kérjük, folytassa ezeket a programokat legalább 12 héten át. Élvezhetik a gyógyulást, azonban ehhez időre van szükség, és egy biztos, kiegyensúlyozott haladás jobb, mint egy a siettetés miatt meghiúsult eredmény, tehát kérjük tartsák be az útmutatóinkban foglaltakat.

Amennyiben segítségre lenne szüksége az induláshoz, vagy a „Kegel8 V férfiak számára” használatához, vegye fel a kapcsolatot kedves Kegel8 tanácsadóinkkal, akik örömmel segítenek Önnek.

• Telefon: 06-30-987-1498 Dombai Krisztina
• E-mail: dombai.krisztina@intimegeszseg.hu, info@intimegeszseg.hu

Mire javasoljuk a programokat?

Medencefenék rekeszizom gyakorlat, a medencefenék rekeszizmának erősítésére, jobb erekció elérésére:

A medencefenék rekeszizmának erősítése javítja a húgyhólyag és a belek irányítását, valamint jobb erekciót eredményez. A merevedési rendellenességek és az inkontinencia sok esetben a gyenge medencefenék rekeszizomnak tulajdoníthatók, vagyis ezek a programok létfontosságúak, a testmozgás szerves részeként.

 • A fentiekben felsorolt, az érzékelésszint mérésére szolgáló P01 SETE teszt elvégzése után folytassa a következő programokkal:
  P05 EREC Kezdje a medencefenék rekeszizmának erősítését ezekkel a medencefenék-rekeszizom gyakorlatokkal napi 1-2 alkalommal. Használja ezt a programot naponta kétszer 4 héten át, mielőtt továbbhaladna a P07 STRN-re.
 • P07 STRN Erősítse a gyakorlást, használjon szondát a legjobb eredmény elérése érdekében, naponta 2 alkalommal lehetőség szerint 4 héten át.
 • P08 MAXS Maximális erősséggel és naponta kétszeri, 4 héten át tartó kezeléssel, amennyiben 12 hét után javulást érünk el, a kezelések száma hétről hétre csökkenthető heti 3-4 alkalomra.

Stressz inkontinencia, késztetéses, túlfolyásos inkontinencia:

Az érzékelésszint mérésére szolgáló P01 SETE teszt elvégzése után folytassa a következő programokkal:

 • A 02 program inkább modulációt alkalmaz, mint rövidítést – átkapcsolást a magas és alacsony frekvenciák között. Ez főként az idegszövetek esetében működik jól. A paraméterek váltakozása optimális az érzőidegek stimulálására. Az érzőidegek stimulálásával ez serkenti az érképződést.
  P02 UI1 Használjon szondát napi 1-2 alkalommal 4 héten át, ezután áttérhet a P03 UI2-re.
 • P03 UI2 Használjon szondát napi 1-2 alkalommal 4 héten át, ezután áttérhet a P06 UI3-ra.
 • P06 UI3 Használjon szondát napi 1-2 alkalommal 4 héten át, ezután áttérhet a P07 STRN-re vagy a P08 MAXS-ra.

Székletinkontinencia beleértve a bélgáz és széklet szivárgást:

Az érzékelésszint mérésére szolgáló P01 SETE teszt elvégzése után folytassa a következő programokkal:

 • P04 BOWL Kezdjen ezzel a programmal napi 1-2 alkalommal. Javasoljuk lehetőség szerint a napi 2-szeri használatot 4 héten át. Ha 4 hét után javulást észlel, térjen át a P05 EREC-re. Amennyiben nem érez javulást 4 hét elteltével, akkor váltson a P05 EREC-re további 4 hétre. Ne végezze a két programot közvetlenül egymás után, tartson 8 órás szünetet köztük, az izmoknak pihenésre van szükségük a programok között.
 • P05 EREC Ez a program segíthet a bélgáz kontrollálásában és javítja az erekciót. Ezt a programot naponta 2-szer, 4 héten át teljesítse, mielőtt továbblépne a P07 STRN-re.
 • P07 STRN Folytassa a javulást ezzel a programmal a legjobb eredmény elérése érdekében. Végezze a programot napi 2 alkalommal lehetőség szerint 4 héten át.
 • P08 MAXS Maximális erősséggel és naponta kétszeri, 4 héten át tartó kezeléssel, amennyiben 12 hét után javulást érünk el, a kezelések száma csökkenthető heti 3-4 alkalomra.
Categories: Termékek

Kapcsolódó bejegyzések

Hüvelyszondák

Glide szonda

A leghatékonyabb szonda! Ergonomikus kialakítású, kényelmes és hatékony, még ülő medencefenéki gyakorlathoz is! Arannyal galvanizált elektródák, a nikkelérzékenyek számára is. Használata kifejezetten ajánlott méhsüllyedés és méhelőreesés esetén. Szakmai tapasztalatok és vásárlói vélemények alapján a Kegel8 Tovább...

Termékek

Kegel8 Vitality

Gyors útmutató Távolítsa el az akkumulátor fedlapját. Tegyen 1 db 9V PP3 elemet vagy egy újratölthető nikkel metál hydrid elemet az elemtartóba. Helyezze vissza a fedlapot! Helyezze a vezetéket az egység csatlakozójába. A vezeték színe Tovább...

Termékek

Kegel8 Ultra 20

Gyors útmutató a Kegel8 Ultra 20-hoz Program száma Rövidítése a képernyőn Program neve Időtartam P01 RCV1 Érzékenységi teszt 30 perc P02 RCV2 Javított érzékenység 60 perc P03 EXE1 Medence gyakorlatok 45 perc P04 EXE2 Intenzív Tovább...