A medencefenék izmai

Tudtad, hogy  mekkora terhelésnek van kitéve a gátizmod nap, mint nap!
Láthatatlanul ő felelős azért, hogy a medence-körüli szerveidet a megfelelő helyen tartsa, ezzel támogatva normál működésüket.A kismedence izomzatának és egyéb szöveteinek gyengülése és az ezzel járó kellemetlen tünetek pl. vizeletcsepegés, a méh- és hüvely süllyedése, gyakran jelentősen rontják a komfortérzetet, a szexuális életet, az önértékelést, egyszóval az életminőséget. A mai nők szülés után és idősebb korban is aktív életet szeretnének élni, dolgoznak sportolnak, kirándulni járnak, világot látnak. Egy erős gátizomzat segít mindezek probléma nélküli megvalósításában.
Életünk különböző szakaszaiban más és más gyengítheti gátizmainkat!

Terhesség: A medence kétszer nagyobbra nyúlik a normál méretnél a terhesség ideje alatt, extra súlyokat tart,  tartja a “mama” súlyát és pluszban a babát is!

Korral való súlygyarapodás: Ugyan nem törvényszerű, de a statisztika azt mutatja, hogy a kor előre haladtával, súlyunk gyarapszik, ami jobban megterheli az egyébként rugalmasságából fokozatosan vesztő gátizmainkat.

Menopauza: A lecsökkent ösztrogén szint miatt a bőr és az izmok vesztenek rugalmasságukból, így a gátizmok is gyengébbek lesznek.

Megterhelő edzések, életforma: Futás? Súlyemelés?  Mi lesz a gátizmokkal?    Felveszi az összes terhelést   és ha most még nem is, később érezni fogod meggyengülését.Tegyél ellene!