Mennyi idő alatt hat az elektrostimulációs kezelés?

Mennyi idő után várható jabulás elektrostimulációs kezelés esetén?

Ha gondunk van, nem akarunk várni. Azonnali és tartós megoldást szeretnénk, a női egészség dolgában azonban ez sajnos ritkán megoldható. A medencefenék-gyengeség és a süllyedéses vagy inkontinenciapanaszok kialakulásához évek, évtizedek kellenek. Sajnos a megoldás sem jön könnyen.

Vásárlóink és zárt női csoportunk tagjai gyakran kérdezik, hogy vajon mennyi idő után lesz tapasztalható az elektrostimulációs eszközök használatát követően fellépő javulás. A mi válaszunk, hogy az elektrostimulációs kezelés megkezdését követően legtöbben már néhány hétnyi gyakorlás után a tünetek enyhüléséről számolnak be. Jelentős javulás az elektorstimulációs kezelés megkezdésétől számított 4–6 hónapon belül várható.

Az elektrostimulációs kezelés hatékonyságának kritériumai

Az első és legfontosabb dolog, hogy mindenképpen érdemes lehet konzultálni a nőgyógyászoddal vagy urogynekológusoddal elektrostimulációs eszköz vásárlása előtt. Ők azok, akik szakértő tanácsokkal tudnak támogatni a választásban mind a készüléket, mind a számodra optimális szondát illetően.  Ha nincs kimondott ellenjavallat, mert pl. általános kismedencei gyengeség ellen szeretnél tenni, akkor az Intimegészség.hu tanácsadói is szívesen segítenek a választásban.

Az egyes eszközök eltérő funkciókkal bírnak, különféle süllyedéses, inkontinencia és széklettartási panaszokra alkalmazható programokat tartalmaznak. Akad, amelyik a menstruációs fájdalmak enyhítésére kiváló, míg más készülékek a megfelelő szondával kombinálva az akaratlan szellentés elkerülésében, vagy a rektális szakasz regenerációjában ütőképesek igazán. 

Mennyi idő után várható jabulás elektrostimulációs kezelés esetén?

A második – nem kevésbé fontos – kritérium, hogy a megoldás kulcsa a rendszeresség. Az EMS-készülékek hatékonyságához kiemelten fontos, hogy az első tizenhat hétben naponta – a gyártó ajánlása alapján a legjobb, ha naponta kétszer – szánj időt az elektrostimulációs kezelés elvégzésére! (Ezek időtartama a probléma jellegétől és a szükséges program típusától függően alkalmanként 20–90 perc.)

A 16 hetes intenzív terápiát követően minden esetben szükséges fenntartó elektrostimulációs kezelések beiktatása, azaz utána is hetente 2–4 alkalommal van szükség az EMS-készülék használatára. Ennek hiányában az izomgyengeség újra kialakul, és a probléma újra előáll, akár súlyosabb is lehet.

Mennyi idő után várható jabulás elektrostimulációs kezelés esetén?

Az elektrostimulációs kezelés nem csodaszer

Az elektorstimulációs kezelés önmagában nem elegendő az urogynekológiai problémák felszámolására. Az egészségügyi panaszoktól függően szükség lehet

  • további orvostechnikai eszközök használatára;
  • életmódváltásra;
  • testsúlykontrollra;
  • gyógytornára és a
  • mozgáshiánnyal való leszámolásra egyaránt.

Az elektrostimuláció fantasztikus segítség, de nem csodaszer! Eredményességéhez szükség van a kitartásodra és az akarásodra is.

Mit tegyek, ha nem hoz változást az elektrostimulációs kezelés?

Az elektrostimulációs kezelés hatékony segítség mind az izomtónus helyreállításában, mint a testtudat kialakulásában, melyet saját tapasztalataink és vásárlóink visszajelzései is megerősítenek. Ha te ennek ellenére mégis úgy látod, hogy a kezelés hatására nem következik be kedvező változás egészségi állapotodban, mindenképpen jelezd nekünk és szakorvosodnak egyaránt! 

A várt eredmény elmaradása esetén mindenképpen meg kell vizsgálni, hogy a kiválasztott eszköz valóban alkalmas-e az esetedben fennálló egészségügyi probléma kezelésére, illetve, hogy a megfelelő szondával és módon használod-e. Ha a napi (vagy napi kétszeri) elektrostimulációs kezelés hatására, az életmódváltás és más kritériumok betartása mellett sem tapasztalsz javulást, mielőbbi szakorvosi kontrollvizsgálat javasolt.

Ebben az esetben fontos, hogy a szakrendelésre vidd magaddal az eszközt, a szondát és az általad követett edzésprogramot is! Így közösen, felelősen dönthettek a további lépésekről.

Kérdésed van az elektrostimulációs kezelés vagy eszközválasztás részleteit illetően, esetleg valami nem egyértelmű számodra a megvásárolt EMS-készülékeddel, hüvelysúlyoddal kapcsolatban? Írj nekünk!

Furcsa érzések, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia jelei lehetnek.

Furcsa érzések odalent, gyakori vizelési inger és húgyúti fertőzések? Az inkontinencia első jelei lehetnek!

A medencefenék problémáinak kialakulásához jellemzően nem néhány hétre, hanem akár évre vagy évtizedre van szükség. A megmagyarázhatatlan eredetű derék- vagy medenceövi...

Visnyei Barbi: „ Az intim területek egészségének nem jut elég rivaldafény.”

Az Instagramon keresztül már biztosan értesültek róla, hogy a kétgyermekes édesanya, véleményvezér, Visnyei Barbi is használja a TensCare Unicare készülékünket.  Mivel...
ha nem jön. ababa

Ha nem jön a baba…

Mindent a FERTI-LILY megtermékenyítést segítő eszközökről Amikor egy párkapcsolatban megszületik az igény, hogy a te meg énből végre mi legyen és bővüljön a család,...
kGoal, az interaktív kismedencei tréner

Kompakt okoseszköz az intimegészségért: a kGoal edzőtréner

Az új, saját izomerős tréner elérhető az Intimegészség.hu kínálatában!  Megszokhattátok már, hogy számunkra rendkívül fontos a női egészség területén megjelenő...
Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az ülőmunka és a várandósság hatásai a női testre

Az emberi test az egyik legcsodálatosabb műszer. Szinte a végtelenségig terhelhető, hatalmas erőkifejtésre képes, és akár egy gyönyörű gyermek kihordására is...

Van egy zárt Facebook csoportunk...

Kedves Látogató!

Tudtad, hogy van egy Zárt Facebook csoportunk (Őszintén az inkontinenciáról és más medencefenék problémákról), ahol a tagok nyugodtan és kötetlenül kérdezhetnek gépek kezelésével, illetve egyéb más a témához kapcsolodó problémákról, gyógymódokról stb.?

Lépj be kötelezettség mentesen és mindenben segítünk!

Várunk szeretettel,

Dombai Krisztina

You have Successfully Subscribed!