1. Helyezze be az akkumulátort/elemet biztosítva, hogy a piros szalag az akkumulátor/elem alatt legyen a könnyű eltávolítás érdekében.
 2. Csatlakoztassa a vezetéket az „A” csatornába a Kegel8 egység bal felső részénél. A szonda két vezetékét helyezze be a vezeték másik végén található fekete és piros csatlakozóba.
 3. Kenje be síkosítóval (Kegel8 KE GEL) és helyezze be a szondát. Ha a szondának hosszanti elektródái vannak, a fém részek a csípő irányába kell, hogy álljanak. Az alaprész a testen kívül marad, az összes elektródának (fém) a testen belül kell lennie. Olyan jó minőségű kenőanyagot használjon, mint a KE gél, amely a behelyezést kényelmesebbé teszi és az elektromos impulzusokat hatékonyabban vezeti az izmokhoz.
 4. Nyomja meg az „ON” feliratú gombot és ezután válassza ki a megfelelő programot a „PRG” feliratú gomb használatával.
 5. A program elindításához nyomja meg a baloldalon lévő (+) gombot. Tartsa nyomva a (+) gombot mindaddig, amíg rezgést érez az izmaiban. Tartsa ezt a legkényelmesebb szinten. Ha a (-) gomb megnyomásával csökkenthető a milliamper másodperc. A legtöbb programnál a gép folyamatosan jelzi a működés folyamatát, tehát Ön látni fogja a milliamper másodperc emelkedését a működés („work”) állapotban és érezni fogja a pulzálást, aztán leesik „0”-ra, vagyis nyugalmi („rest”) állapotba, ahol az izmok ellazulnak. A program végén automatikusan kikapcsol.

Első alkalom? Tesztelje érzékelésszintjét!

P01 SETE Ez az érzékenységi teszt segítségére lesz a gyakorlatok megtervezésében. Alkalmazza a tesztet max. 50 mA-ig vagy a bőr elektródákat a perineális (gát) területen kevesebb, mint 15 milliamper másodpercig. A bőr elektródákhoz használja a Használati Utasítás 24. oldalán található ábrát. Emelje a milliamper másodpercet ( + gomb = intenzitás), ha csiklandozó érzést, rezgést érez 50mA/15mA alatt, válassza a kezelési programot.

Ha 50mA alatt nem érez csiklandozó/rezgő érzést, akkor feltehetően Önnek valamilyen idegi károsodása van. Végezze a P01-et 50mA/15mA-en naponta kétszer, 4 héten át. Ha 4 hét után nem érzékel semmilyen kedvező változást, kérje ki kezelőorvosa tanácsát!

Hova helyezzük a Kegel8 elektróda-párnákat?

Ha nem tud, vagy nem akar anális tesztet alkalmazni, használhatja a bőr elektróda-párnákat.
Kérjük, kövesse figyelmesen a bőr-elektródák javasolt elhelyezését!

Éjszakai vizelés, túlzottan aktív húgyhólyag és gyakoriság:

Ideális esetben az ember éjszaka maximum egy alkalommal vizel. Ez a program segít az éjszakai gyakori vizelés problémáján (2-3 vagy több alkalommal történő éjszakai vizelés).

Ha végigcsinálta a P01 SETE érzékenységi tesztet, folytassa a következő programokat:

 • P06 U13 Használja a szondát naponta 1-2 alkalommal, 4 héten át, ezt követően áttérhet a P07 STRN programra
  vagy
 • P06 U13 Használja a 4 alacsonyabb hátsó elektródát napi 1-2 alkalommal 6 héten át, ezután térjen át a P07 STRN-re
  vagy
 • P06 U13 Használjon 2 bőr-elektródát naponta 1-2 alkalommal 6 héten át a sípcsonton, ezután térjen át a P07 STRN-re
 • P07 STRN Használja a szondát vagy a bőr elektródákat 4 héten át, lehetőség szerint naponta 2 alkalommal.
 • P08 MAXS Maximális erősséggel és a szonda vagy a bőr-elektródák napi 2-szeri, 4 héten át tartó használatával, amennyiben 12 hét után javulást érünk el, a kezelések száma hétről hétre csökkenthető heti 3-4 alkalomra.

Uraim! Ne emeljék túl magasra a milliamper másodpercet!

 • A ”Kegel8 V férfiak számára” egy CE jelöléssel jóváhagyott, II.a besorolású orvosi eszköz. Érthető, hogy türelmetlenül várják a javulást, de kérjük, figyelmesen kövessék útmutatónkat!
 • Ne hagyják ki az érzékelésszint tesztet! Ez nagyon fontos! És a javasoltak szerint kövessék a programtervet. Így érhető el a legjobb eredmény. A ”Kegel8 V férfiak számára” segítségével erősebbé és egészségesebbé válhat kívül-belül.
 • Ha két programot csinál meg naponta, tartson 8 órás szünetet a kettő között. A relaxációs szakasz kritikus része a rehabilitációnak, amelynek során az izmok regenerálódnak.
 • Kérjük, folytassa ezeket a programokat legalább 12 héten át. Élvezhetik a gyógyulást, azonban ehhez időre van szükség, és egy biztos, kiegyensúlyozott haladás jobb, mint egy a siettetés miatt meghiúsult eredmény, tehát kérjük tartsák be az útmutatóinkban foglaltakat.

Amennyiben segítségre lenne szüksége az induláshoz, vagy a „Kegel8 V férfiak számára” használatához, vegye fel a kapcsolatot kedves Kegel8 tanácsadóinkkal, akik örömmel segítenek Önnek.

• Telefon: 06-30-987-1498 Dombai Krisztina
• E-mail: dombai.krisztina@intimegeszseg.hu, info@intimegeszseg.hu

Mire javasoljuk a programokat?

Medencefenék rekeszizom gyakorlat, a medencefenék rekeszizmának erősítésére, jobb erekció elérésére:

A medencefenék rekeszizmának erősítése javítja a húgyhólyag és a belek irányítását, valamint jobb erekciót eredményez. A merevedési rendellenességek és az inkontinencia sok esetben a gyenge medencefenék rekeszizomnak tulajdoníthatók, vagyis ezek a programok létfontosságúak, a testmozgás szerves részeként.

 • A fentiekben felsorolt, az érzékelésszint mérésére szolgáló P01 SETE teszt elvégzése után folytassa a következő programokkal:
  P05 EREC Kezdje a medencefenék rekeszizmának erősítését ezekkel a medencefenék-rekeszizom gyakorlatokkal napi 1-2 alkalommal. Használja ezt a programot naponta kétszer 4 héten át, mielőtt továbbhaladna a P07 STRN-re.
 • P07 STRN Erősítse a gyakorlást, használjon szondát a legjobb eredmény elérése érdekében, naponta 2 alkalommal lehetőség szerint 4 héten át.
 • P08 MAXS Maximális erősséggel és naponta kétszeri, 4 héten át tartó kezeléssel, amennyiben 12 hét után javulást érünk el, a kezelések száma hétről hétre csökkenthető heti 3-4 alkalomra.

Stressz inkontinencia, késztetéses, túlfolyásos inkontinencia:

Az érzékelésszint mérésére szolgáló P01 SETE teszt elvégzése után folytassa a következő programokkal:

 • A 02 program inkább modulációt alkalmaz, mint rövidítést – átkapcsolást a magas és alacsony frekvenciák között. Ez főként az idegszövetek esetében működik jól. A paraméterek váltakozása optimális az érzőidegek stimulálására. Az érzőidegek stimulálásával ez serkenti az érképződést.
  P02 UI1 Használjon szondát napi 1-2 alkalommal 4 héten át, ezután áttérhet a P03 UI2-re.
 • P03 UI2 Használjon szondát napi 1-2 alkalommal 4 héten át, ezután áttérhet a P06 UI3-ra.
 • P06 UI3 Használjon szondát napi 1-2 alkalommal 4 héten át, ezután áttérhet a P07 STRN-re vagy a P08 MAXS-ra.

Székletinkontinencia beleértve a bélgáz és széklet szivárgást:

Az érzékelésszint mérésére szolgáló P01 SETE teszt elvégzése után folytassa a következő programokkal:

 • P04 BOWL Kezdjen ezzel a programmal napi 1-2 alkalommal. Javasoljuk lehetőség szerint a napi 2-szeri használatot 4 héten át. Ha 4 hét után javulást észlel, térjen át a P05 EREC-re. Amennyiben nem érez javulást 4 hét elteltével, akkor váltson a P05 EREC-re további 4 hétre. Ne végezze a két programot közvetlenül egymás után, tartson 8 órás szünetet köztük, az izmoknak pihenésre van szükségük a programok között.
 • P05 EREC Ez a program segíthet a bélgáz kontrollálásában és javítja az erekciót. Ezt a programot naponta 2-szer, 4 héten át teljesítse, mielőtt továbblépne a P07 STRN-re.
 • P07 STRN Folytassa a javulást ezzel a programmal a legjobb eredmény elérése érdekében. Végezze a programot napi 2 alkalommal lehetőség szerint 4 héten át.
 • P08 MAXS Maximális erősséggel és naponta kétszeri, 4 héten át tartó kezeléssel, amennyiben 12 hét után javulást érünk el, a kezelések száma csökkenthető heti 3-4 alkalomra.
Categories: Termékek

Kapcsolódó bejegyzések

Termékek

Kegel8 Ultra 20

Gyors útmutató a Kegel8 Ultra 20-hoz Program száma Rövidítése a képernyőn Program neve Időtartam P01 RCV1 Érzékenységi teszt 30 perc P02 RCV2 Javított érzékenység 60 perc P03 EXE1 Medence gyakorlatok 45 perc P04 EXE2 Intenzív Tovább...

Hüvelyszondák

Comfort szonda

Medencefenék tornáztató szonda Minőségi TPE műanyag oldalsó elektróda sáv/fém felülettel EMS-hez és Biofeedback-hez is megfelelő Orvosi minőségű rozsdamentes acélból készült, kevesebb, mint 8% nikkel tartalommal Könnyű, és használata egyszerű. A legújabb medencefenék tornáztató szonda könnyen Tovább...

Termékek

Kegel8 Vitality

Gyors útmutató Távolítsa el az akkumulátor fedlapját. Tegyen 1 db 9V PP3 elemet vagy egy újratölthető nikkel metál hydrid elemet az elemtartóba. Helyezze vissza a fedlapot! Helyezze a vezetéket az egység csatlakozójába. A vezeték színe Tovább...